Huisvesting

De ratten wonen in een ruime alluminium kooien die ik zelf heb ontworpen en laten bouwen, de dames beschikken over een ruime kooi die verdeeld is in 3 etages. De kooi is totaal 210 hoog, 140 breed en 70 cm diep en de mannen wonen in een andere kooi verdeeld in 2 etages van 183 cm hoog waarvan 130 cm leefruimte, 106 cm breed en 70 cm diep ingericht met allerlei rattige spullen waarmee ze naar harte lust kunnen spelen, rennen, onderzoeken, in slapen of dingen om aan te knagen.

 
 
 

Hygiëne

De kooi is vrij ruim en is niet zo snel erg vuil waardoor ik het eens in de twee weken compleet verschoon, dan gaat alles eruit; bodembedekking, plateau's, alle hangmatten, speeltjes en dergelijke worden afgespoeld en af en toe wordt er wel eens een sopje gebruikt maar nooit teveel want dan gaan ze het alleen nog maar vuiler proberen maken. Door de week ga ik wel eens over de plateau'tjes en ververs ik de hangmatjes en verschoon ik de toiletjes dit voorkomt nare geurtjes.

 
 
 

Voeding

Een gezonde voeding is van essentiëel belang voor de gezondheid van de ratjes, daarom meng ik mijn voeding zelf zodat ze krijgen wat ze nodig hebben want ik vind geen enkele gecommercialiseerde voeding compleet genoeg. Daarnaast wordt die voeding nog aangevuld met verse groenten en fruit. Zelf heb ik goede ervaring met vegetarisch voeren (ook mengeling), hoe minder chemische dierlijke eiwitten toegevoegd hoe minder snel er tumoren voorkomen en andere gezondheidsproblemen. Het voorkomt niet alles maar de juiste voeding is al een ideale start voor een gezond rattenleventje!

 

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.