Externe dekmannen

Externe dekmannen


Naam: Saantje's Baqui
Roepnaam: Baqui
Betekenis naam:
Geboortedatum: 8/06/2011
Uiterlijk:  Cinnamon variberken
Gewicht: 
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Saantje's Angel x Hakuna Matata Emmett
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Vader van H-nest

Foto album 
 

Woont bij Joanna Servaes
Baqui was een erg actief en speels ritten. Hij ligt goed in de groep en heeft geen duidelijke puberteit doorgemaakt. Als volwassen man is hij nog steeds erg actief, vrolijk en speels. Hij blijft redelijk klein en heeft ook nog een erg jeugdig uiterlijk.

Baqui is intussen uitgegroeid tot een mooie volwassen man die er ondanks zijn leeftijd nog erg jong uitziet. Hij ligt goed in de groep en is zelden betrokken bij ruzietjes. Hij lijkt hoog in rang te staan in de groep. Hij krijgt graag aandacht van mensen, en vraagt dit op een rustige niet-opdringerige manier.

15/11/2012 Rijpend abcesje in de oksel.
8/11/2013 Overleden ten gevolge van longtumor.
Werd 2 jaar en 5 maand


 photo Emrys.jpg
 

Naam: Saantje's Emrys
Roepnaam: Emrys
Betekenis naam:

Geboortedatum: 28/01/2012
Uiterlijk:
Zwart
Gewicht:
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Saantje's Bijoux x Ratzoo's Charle
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Vader van M-nest

Foto album

Woont bij Sarah Fourgon
Emrys is mijn hypere, aandachtsgeile vent. Meneer wil altijd wel op onderzoek gaan, als de kooi even openstaat is hij weg. In de kooi kan hij het met iedereen goed vinden en ook bij mensen is het een super lief ventje. Likjes geven, met mijn handen spelen en aaitjes krijgen vindt hij geweldig. Nooit gepuberd en nooit last gehad van zijn gezondheid.


6/03/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 1 maand en 6 dagen


Naam: Yabba Dabba Doo Baby Puss
Roepnaam: Baby Puss
Betekenis naam: Huisdier Flintstones
Geboortedatum: 21/12/2012
Uiterlijk:  Argente rex
Gewicht: 
Herkomst: Engeland
Ouders: YDD Josie x Halcyon Sol
Stamboom: Ja (Database niet compleet)
Fokgeschikt: Vader van V-nest                             

Foto album
 
 photo BabyPdFFS.jpg

Woont bij Joke Ysenbaert
Wat valt er te vertellen over Puss, bij aankomst leek hij een ferm karaktertje te hebben en leek het een echt Alpha te willen worden, maar bij thuiskomst bleek hij al snel het onderspit te moeten delven. Het is een heel rustig mannetje, die liever lui is dan moe. Hij vind ons dochter alvast geweldig, maar ook op de beurs was hij een fijne leuke man die bij de kindjes op de schoot kon genieten, en was hij moe ging hij lekker in de poepbak slapen. Hij heeft onder vuur gelegen van Farhani en daardoor een Abcesje ter grote van een kleine knikker gehad, maar door medicatie is het weggegaan tot het nog geen speldenkopje groot was, de rest is vanzelf weggaan, en heb geen nieuwe verwondingen meer opgemerkt in z'n krulvachtje. Toen Coconut nog leefde merkte ik dat hij er toch erg vaak bij lag. Nu ligt gewoon de ganse groep meestal samen te slapen.


 photo CiaranDDFSSGEQ.jpg
 

Naam: Bog Myrtle Ciaran
Roepnaam: Ciaran
Betekenis naam: 
Geboortedatum: 1/03/2013
Uiterlijk:  Agouti berken satijn
Gewicht: 
Herkomst: Engeland
Ouders: Bog Myrtle Moriarty x Skatta Cushion
Stamboom: Ja (Database niet compleet)
Fokgeschikt: Vader van U-nest

Foto album

Woont bij Joanna Servaes
Ciaran is een rustig ventje die even graag tussen de grote mannen slaapt als met de andere rittens speelt. Hij krijgt graag aandacht, maar panikeert een beetje als je hem echt wil vasthouden. Hij komt soms nogal schrikachtig over, maar herstelt zich ook weer snel.

Ciaran is uitgegroeid tot een erg mooie, grote en lieve vent. Zijn grote poten en zware botstructuur beloofden veel, en reeds op de leeftijd van 6 maand was hij de 2de grootste rat in de kooi. Maar waar de grootste rat toch wel wat grammetjes vet zou mogen verliezen, is dit bij Ciaran zeker niet het geval. Ondanks zijn grootte straalt zijn kopje nog veel jeugdigheid uit. Van een duidelijke puberteit heb ik nooit iets gemerkt. Ciaran was een rustig ritten die goed lag in de groep en blijft een zeer rustige man die nooit problemen veroorzaakt. Als er ergens een relletje is in de kooi zal Ciaran snel de andere kant uitlopen. Conflicten gaat hij het liefst uit de weg. Naar mensen is Ciaran wat terughoudend, een onopvallende rat die eerder in zijn huisje zal blijven liggen dan aandacht opzoeken. Hij laat zich vlot oppakken en hanteren, maar als het van hem zou afhangen blijft hij liever met zijn 4 pootjes op de grond. Een zeer relaxte rat, aangenaam om in de groep te hebben.