Nestplanning Gasha

Saantje’s Gasha x Saantje’s Baqui

Moeder: Saantje’s Gasha
Ouders: Shita’s Dilemma x Pintor’s Crius
Geboortedatum: 9 februari 2012
Uiterlijk: Russisch blauw berken rex dumbo

Over Gasha:
Op zijn minst een gek ding! Ze staat meteen of voor het deurtje beneden of loopt gewoon heen en weer op het deurtje in de hoop dat ze eerder en meer aandacht zal krijgen, daarnaast is ze graag bezig met je kledij want iets dat los hangt dat moet ze toch even vast genomen hebben en onderzocht. Vaak daarbij je vingers ook gepaard met een ‘likjes aanval’.
Vader: Saantje’s Baqui
Ouders: Saantje’s Angel x Hakuna Matata Emmett
Geboortedatum: 8 juni 2011
Uiterlijk: Cinnamon berken gewoonoor

Baqui
 
Over Baqui:
Woont bij Joanna en beschrijft hem als volgt:
Baqui is een heerlijk actief en aanhankelijk ventje. Hij is steevast 1 van de eersten aan de deur van de kooi en wil altijd aandacht. En dan vooral 'actieve aandacht': veel spelen met het baasje en de rittens. Van een knuffel kan hij ook genieten maar niet te lang, er is altijd zoveel te beleven en Baqui wil niets missen. Qua uiterlijk is hij ook nog erg jong, met een jeugdig kopje en aan de kleine kant (530g bij laatste weging). Daarbij doet hij me erg denken aan oom Aeson die hier ook woont, die begon ook pas uit te groeien en volwassen te lijken ruim na zijn eerste verjaardag. Hun gedrag reflecteert dit ook, ze blijven erg jeugdig en actief, en puberen kennen ze niet. Baqui ligt goed in de groep en is nooit betrokken bij ruzies, hij is heel lief met rittens. Ik ben helemaal verliefd op zijn karakter, ik heb niet voor niets al 4 ratten uit deze familie rondlopen :-)Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals de ouders.
Verwacht: Zwart, mink, agouti, cinnamon, kans op russisch blauw met gladde en rex vachtjes, zowel gewone oortjes als dumbo’s. Tekeningen berken.


Dekking 20/07/2012
Startgewicht: 270 gram

 

Bevallen 11/08/2012
Eindgewicht: 371 gram

 

Gasha beviel rond de middag, alles verliep vlot en zonder problemen. Meteen toonde ze zich als toegewijde moeder zonder dat ze wantrouwen naar mij ging vertonen, als ik de baby's controleerde zat ze erbij en ging ze mijn vingers mee wassen samen met der kroost. Een zalige mama, heerlijk relaxt en enorm zacht met de baby's. Gasha beviel van 4 ventjes (1 gladhaar en 3 rex) en 4 dames (2 gladhaar en 2 rex).

Na het overlijden van Fantasia bleek ze ook een super pleegmama voor mijn I'tjes te zijn, meteen aanvaarde ze deze baby's in haar nest.

Nest album


Stamboom van dit nest

Alle update's over de H'tjes

 
Saantje’s Hazel
Zwart japanner

Foto album

                                                                  

 photo rattenfotos025.jpg
 Wat een dame is Hazel inmiddels geworden, de lijnen zijn normaal klein tot medium van gestalte maar mijn H'tjes wouden toch eens de andere richting uitgaan en medium tot groot worden. Wie weet door hun super mama Gasha! Hazel is open, nieuwsgierig, actief maar niets overmatig. Ze houd van aandacht en voelt zich super binnen de groep, alleen vind je haar nooit ze zal altijd in gezelschap zijn van een van de andere (vaak) oudere dame's in de kooi. Daarbuiten is ze gewoon graag bij je, ze loopt wel eens rond maar nooit lang.


Saantje’s Hade
Zwart berken rex

14/01/2014 geopereerd aan tumor bij vulva
22/04/2014 overleden in operatie, opgezette baarmoeder + onduidelijke symptomen (hersenen ?)
Werd 1 jaar, 8 maanden en 11 dagen.

Foto album                      

 photo RatNatashHade.jpg
Met haar speelse en lieve karakter steelt Hade vele harten, haar elegante verschijning helpt daar ongetwijfeld bij. Samen met Isha kan zij stuiteren als de beste en ook spelen met het baasje is héérlijk! Daarnaast heeft zij een hoog knuffelgehalte en komt ze vaak zelf aandacht en contact zoeken. Vaak vindt ze een ideaal schuil- en zitplekje onder mijn lange haren. Hade voelde zich meteen thuis tussen de ‘groten’ en gaat graag met hen op pad, het loopwiel op hun speelmatje in de woonkamer ontgaat haar daarbij niet. Binnen de kooi kan je haar ook vaak in het loopwiel terugvinden of ligt ze voldaan te soezen met haar maatjes, allemansvriendje als ze is. Een hoop energie in combinatie met een hele berg liefde, klaar om ten volle te genieten van alles wat ze aangeboden krijgt en dat wil ze graag met iedereen delen.
 
Isha en Hade hollen door het leven. Beide ratjes met voldoende energie. Isha heeft een hoog knuffelgehalte, samen met Gwynie de grootste knuffelaars. Ze kunnen zich er echt bijna bij neerleggen. Draaien hun kopje mee met jou bewegingen, zodat je toch maar net dat ene, beste plekje kan raken :) Hade is nog steeds loopwielverslaafd en zo komen we bij....

 

Saantje’s Hayley
Zwart japanner rex

14/03/2014 Tumor verwijderd.

Foto album

                                                                       

7/10/2012


 

Saantje’s Hope
Agouti berken

Foto album

                                                                         

7/10/2012


 

Saantje’s Hachi
Agouti berken rex

24/09/2013 Overleden > Longontsteking met abcesvorming
Werd 1 jaar, 1 maand en 13 dagen

Foto album

 photo 427865_363317100445413_1571078654_n.jpg
Hachi is een erg leuk en actief ritten. Hij houdt van aandacht en spelen, maar ook van slapen bij de grote mannen.
 
Hachi is snel gegroeid tot een spierbundeltje die bijna even groot is als zijn papa. Hij heeft een prachtige gekrulde vacht en een warme agouti kleur. Hij heeft een korte episode gehad waarin hij zich duidelijk puberaal gedroeg, maar dit was snel voorbij. Hachi is gek van aandacht en spelen.
Geen gezondheidsproblemen.

 

Saantje’s Hektor
Zwart berken

25/06/2014 Dood gevonden

                                                                           

Hektor is behoorlijk prettig gestoord, super sociaal en is eigenlijk van niets bang. Het is beetje mijn zotte doos eigenlijk, die gaat ook meteen uit de kooi van zodra hij de mogelijkheid ziet.


Saantje’s Harvey
Zwart japanner rex

13/02/2014 Kaakabces > in behandeling.
Juli 2014 tandjes moeten bijgewerkt.

Foto album

Filmke                                                                

 photo DSCF2342.jpg
Dit draakje was in het begin een beetje verlegen, maar is nu net zo maf als broerlief Hummer. Wel iets braver, want hij blijft netjes in de kooi zitten als het deurtje open gaat. Hij vind het heel leuk om op m'n schouder te zitten en met m'n oorbellen te frutselen. Met nieuwe dingen is Hummer degene die de eerst stap zet, maar als hij het kan durft Harvey ook wel. Met kiezen was Harvey echt een slaapkopje, maar dat rustige heeft ie denk tijdelijk maar even aan de kant gezet voor als ie oud wordt. Zodra ik voor de kooi ga staan zie ik z'n witte en zwarte gekrulde snorhaartjes door de tralies steken. 
 
Harvey is dus eigenlijk een tikkeltje stoerder geworden. In de kooi is hij altijd in voor een spelletje met zijn broer, en beide zijn inmiddels zeer vakkundige binnen-kooi-architecten. (zie filmpjes) Harvey bouwt graag een bunker, waarbij hij de ingang van het huis volpropt met alles wat los te vinden is in de kooi, en dan zit ie daar, in het donker te zitten.. =P Hij vind het ook heerlijk om op mijn schouder te zitten, zakt dan steeds verder in elkaar en na een tijdje hoor ik rustgevende knarsjes in m'n oor *smelt* !!

 

Saantje’s Hummer
Zwart mitted rex

1/12/2013 Vermoedelijk Hypofysetumor, wordt behandeld met galastop en cortisone.
18/12/2013 Ingeslapen Hypofysetumor.
Werd 1 jaar, 4 maand en 7 dagen

Foto album

Filmke        

 photo DSCF2913.jpg
Vanaf dag 1 zo gek als een deur, heel nieuwsgierig en ontsnapkampioen. Hij is zo onwijs grappig, krijgt iedereen aan het lachen. Tevens een tikkeltje lomp, want in z'n enthousiasme stuitert hij nog steeds regelmatig ergens tegen aan. Hummer is eigenlijk altijd wakker en klaar om te spelen, soms heeft ie even tijd voor een kriebel. Hij vind het erg leuk om met m'n 2 volwassen druktemakers te spelen, maar is soms wel wat te wild. Als ie dan op z'n donder krijgt rent hij snel weg en verstopt zich aan de andere kant van de kooi, dus soms is het ook een beetje een watje, haha.
 
In de loop van de tijd lijken de rollen een beetje omgedraaid. Hummer is nu af en toe heel erg verlegen, vooral bij mijn ouders in NL waar er een kat is. Als hij schrikt van een geluidje buiten de kooi spurt ie omhoog langs mijn arm en gaat alles bespioneren van tussen mijn haar. In de kooi is Hummer altijd lekker aanwezig en klaar voor een grapje, het is ook zo'n lekker ding!