Nestplanning Iëra

Saantje's K-nest: Saantje’s Iëra x Elisa Rémy

Moeder: Saantje’s Iëra
Ouders: Saantje’s Fantasia x Saantje’s Balou
Geboortedatum: 14 augustus 2012
Uiterlijk: Zwart bont met spot gewoonoor

Afotos189.jpg 7/10/2012

Over Iëra:
Een kopie van haar moeder Fantasia, zowel qua uiterlijk als haar karaktertje. Heerlijk actieve meid die gek is op aandacht en altijd bij het deurtje terug te vinden is zodra ze je hoort. Ze is heerlijk actief, onbevreesd, open, sociaal, gek op aandacht en spelen met het baasje.
Vader: Elisa Rémy
Ouders: Elisa Mistery Lady x Mercury Duonny
Geboortedatum: 15 februari 2012
Uiterlijk: Russisch blauw japanner downunderOver Rémy:
Rémy is een schattige vent, hij is geen grote beer maar eerder een gemiddeld ventje. Hij is een vrij actieve man maar geen held, hij springt overal heen als hij de omgeving kent en als hij deze niet kent dan zal hij even de kat uit de boom kijken voor hij op verkenning gaat gevolgd door een ‘vreugden dansje’.


Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals de ouders.
Verwacht: Zwart, mink, russisch blauw, dove allen met gladde vachtjes en gewone oortjes
Tekeningen in (vari)berken, bont, capped, downunder met kans op spotjes en bles.


Dekking 16/02/2013
Startgewicht: 300 gram

Bevallen: 11/03/2013
Eindgewicht: 408 gram12u40 werd het eerste piepje bij Iëra geboren, een dik uur later waren ze met zijn 10'en waaronder 4 dames en 6 heren. Wat een super leuke verdeling! Iëra is iets te enthousiast geweest met het poesen en verwijderen van de navelstrengetjes. Dit resulteerde dat een van de ventjes een wondje heeft aan de navelbuik. Dit ventje is 2 dagen later overleden, de andere rittens doen het prima.
Van een dame heeft ze het staartje ook mee afgepoetst, deze dame zal staartloos door het leven gaan. Het heeft even gebloed na de bevalling maar dit is genezen zonder problemen. Alle rittens zien er gezond uit, geen blauwe plekken of dergelijke en hebben quasi hetzelfde gewicht.

Nest album

Stamboom
van dit nest

Alle update's over de K'tjes

 

Saantje’s Keeping Limited Edition (Rattery Saantje)
Zwart bont downunder met spot

Foto album

                                                                        

11/07/2013 photo vanalles128.jpg
 

Saantje’s Kyra Khaleesi
Russisch Blauw berken downunder   

21/05/2014 Reutel > AB      

Foto album             

 photo RatNatashKhaleesi4.jpg
 Kyra. Ook loopwielverslaafd, ik wil het nog maar neerzetten, ze ziet of hoort het komen en nog voor het neerstaat (moet het regelmatig eens gaan uitwassen, smeerpoetsen :p) zit ze erin. Zij en Hade hebben het tijdens de intro ook even moeten uitzoeken. Ben ook niet moeten tussenkomen, maar net zoals bij Fauve - Luna duurde Hade - Kyra ook iets langer. Van Luna heeft Hade zich nooit iets aangetrokken. Het was niet echt dat Hade dominant was/is, Kyra zat het regelmatig zelf uit te dagen/te 'pesten', Hade probeerde dat te negeren maar uiteindelijk reageerde ze er dan toch op omdat Kyra niet wou afgeven. De eerste keer/keren in de alu met een loopwiel erbij merkte je echt op dat de problemen altijd daar begonnen. Ze hebben ondertussen al leren delen :)

Saantje’s Kiri
Russisch Blauw berken downunder

Foto album

9/07/2013 Uitvloei bij vagina > gecastreerd.                                                              

 photo Kiri.jpg
 Kiri is hyperactief en énorm aandachtsgeil :-). Met mijn andere ratten kunnen ze goed overweg: vaak liggen ze allevijf op één hoop  te slapen :-). Er zijn wel regelmatig gevechtjes om de rangorde, maar niks ergs gelukkig.  De meisjes hebben wel duidelijk meer pit dan de oudere ratten (watjes :-p) al op de 3de dag dat ze hier was, legde kleine Kiri (10 weken oud, 200 gram) castraat Kareltje (2 jaar en 450 gram) op zijn rug!

Kiri is nog altijd even actief als toen ze ritten was, zalig.

Saantje’s Kyra
Zwart berken downunder

20/09/2013 Preventief gecastreerd        

Foto album

 photo IMG_8033.jpg

Het gaat heel goed met haar. ’t Is en blijft ne kleine deugniet. Ze is ontzettend speels en heel hevig. ’t Is altijd de eerste die wakker is en de kooi uit wilt. Op haar eentje gaat ze wel niet ver. Maar als Elly of Phoebe het voorbeeld geven loopt ze daar maar al te graag achteraan. ’t Is zo mooi om zien, eerst passeert mijn groot zwart ratje en vlak daarachter volgt dat klein ding. Soms lijkt het wel of ze aan Phoebe vast hangt. Maar die laatste vind al de aandacht echt niet erg. Nu heeft ze eindelijk ratjes die met haar willen spelen en verkennen, want Lilly is liever lui dan moe. Haar meest opvallende kenmerk: ze is absoluut gek op water! De andere ratjes zijn content met hun plonsbadje met slechts een 2 cm water, maar ik had zo’n vermoede dat Kyra wel meer wou. Dus heb ik er ook een bakje bij gezet dat veel dieper is. En ja hoor, binnen de kortste keren dook ze erin. En plezant dat het was, lekker kunnen zwemmen, en zelfs ook duiken. Elke dag springt ze er wel eens in. ’t Duurt maar een minuutje en dan komt ze er weer uit, maar ’t is prachtig om te zien.  ‘k ben er in geslaagd om er toch iets van op foto te krijgen, al moet je er heel snel voor zijn, want tegen dat ik de camera heb is ze er meestal al weer terug uit. De andere ratjes durver er echter niet in te springen. Die vinden het enkel leuk om op de rand te gaan zitten drinken of hun kopje er te wassen. Kyra is het enige waterratje.Saantje’s Key To Crazyness
Zwart japanner downunder

Foto album

                                                                         

 photo Crazy6.jpg
 
6 okt. 2013 Ratevent:
Beste zwart: 3e plaats
Beste japanner: 2e plaats
Beste downunder: 2e plaats
 

Saantje’s Kamu
Russisch Blauw japanner downunder

Foto album

                                                                           

 photo KamudDFGSDDF4.jpg
Je kan niet ontkennen dat Kamu een Saantje is! Een hyper, druk ritten. Bij het minste geluidje staat hij aan de deur, klaar om te spelen of te ontsnappen en dan de boel te verkennen! Met zijn gezondheid gaat alles prima.
 
6 okt. 2013 Ratevent:
Beste japanner: 1e plaats
Beste downunder: 1e plaats
 

Saantje’s Kintu
Pearl berken downunder

Foto album

                                                                     

 photo Kintu234F2.jpg
 Kintu is net zoals Ilja vroeger een extreem actief ritten. Hij stuitert overal doorheen, is altijd vrolijk en op zoek naar dingen om te doen. Hierdoor heeft hij de neiging om wat nerveus over te komen. Hij krijgt een mooi zilverkleurig vachtje.
Geen gezondheidsproblemen.

Saantje’s Kapitein Bobo
Pearl berken downunder                         

Foto album                      

Konijn Bobo photo KonijnBobo1.jpg

 


Saantje’s Koning Samson
Zwart bont met spot                                 

Foto album

Koning Samson photo KoningSamson1.jpg