Memoriam

Overleden ratjes

Osiris
 

Naam: Osiris
Betekenis naam: Osiris is een godheid uit de Egyptische mythologie.
Geboortedatum: mei 2008
Overlijdensdatum: 23/12/2009
Uiterlijk: Cinnamon japanner dumbo
Herkomst: Opvang
Stamboom: Nee
Fokgeschikt: Nee

Foto album

We zochten in der tijd een vrouwtje om met Rama te koppelen als vriendinnetje, we gingen normaal voor een jongere dame misschien zelfs een ritten maar toen we Osiris zagen zitten waren we meteen aan haar verkocht en al snel werd beslist dat zij mee naar huis ging. Vroeger zat ze bij iemand waar ze steeds nestjes moest krijgen tot ze helaas te oud werd. Ze is slechts een klein jaartje bij ons geweest maar wat hebben we van de tijd samen genoten! Sauscijsje zoals we je vaak liefkozend noemden we missen je nog steeds meisje!

6/06/2009 Operatie mammatumor
29/09/2009 Operatie mammatumor
15/11/2009 Mammatumor
23/12/2009 Ingeslapen

Werd 1 jaar en 7 maand


Naam: Jamez
Geboortedatum:  18/05/2009
Overlijdensdatum:  25/03/2010
Uiterlijk:  Zwart husky
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee

Foto album
 
Jamez

Jamez was een leuke man die altijd klaar stond voor een aaitje, als ritten zag hij er best grappig uit met zijn bliksem als blesje. Hij lag steeds goed in de groep en was gek op aandacht, op een dag nam ik hem op en beet hij me kei hard in de vinger. Nadat ik mezelf verzorgde ging ik terug en vond ik dat hij best flauw was, ik ging ermee naar de DA die vermoede dat hij een probleem had. Hij wou hem opereren maar het was inmiddels te laat, hij bleek een milttumor te hebben die zijn milt had verscheurd waardoor hij inwendig doodbloedde.
Werd 10 maand en 7 dagen


Mina
 

Naam: Mina
Geboortedatum: Augustus 2009
Overlijdensdatum: 2/12/2010
Uiterlijk: Zwart japanner
Herkomst:  Opvang
Stamboom: Nee
Fokgeschikt: Nee                                                             

Foto album 

Meestal kies je zelf je dieren, in Mina haar geval bleek het anders te zijn want Mina koos mij uit als baasje. Ze zat al maanden in de opvang en werd nooit gekozen om te adopteren, ze liet zich ook nooit zien als er mensen op bezoek waren of kwamen kijken om ratjes te adopteren. Behalve die keer dat ik er was, ik kwam 2 rittens ophalen (Fleur en Noa) en plots zat Mina daar mijn aandacht te trekken, ze leunde tegen me aan. Iets wat ze nooit doet, normaal komt ze zelfs niet uit haar schuilplaats als er bezoek is. Ik kon haar ook zo oppakken en meteen hadden we een band met elkaar, onverwacht ging ik naar huis met 3 aanwinsten. Mina paste zich goed aan hier en bloeide helemaal open, uiteraard schrok ze nog vaak en had ze het nog steeds niet op vreemden maar naar ons toe was ze prima. Helaas kreeg ze nierfalen en ondanks medicatie, die we verschillende keren medicatie moesten verhogen en ook eens veranderd te zijn van medicatie werd ze niet echt beter en hebben we beslist om haar te laten gaan.
Werd 1 jaar en 4maand


Naam: Aphrodite
Roepnaam: Dité
Betekenis naam: Godin van de liefde, de schoonheid, de seksualiteit en de vruchtbaarheid.
Geboortedatum: 16/09/2009
Overlijdensdatum: 9/01/2011
Uiterlijk: Agouti Ier dumbo
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee

Foto album

 
Dite

Dité zoals we haar altijd liefkozend noemden was een klein maar zo ontzettend dapper dame'tje! Nergens was ze bang voor, zo gek als maar kon sprong ze in het rond! Steeds vol enthousiasme kwam ze aangerend als ze me hoorde en steevast stond ze altijd al te springen voor aandacht. Stilzitten was niet zo haar ding maar toch vond ze knuffelen geweldig! Op een dag hield ze haar hoofdje wat schuin, ik vreesde voor een oorontsteking maar nu denk ik was het dat maar geweest. Dité bleek een zeldzame tumor te hebben, Zymbal’s Gland Tumor en daar is geen behandeling voor. Met zeer veel pijn in het hart hebben we besloten om haar te laten gaan.
Werd 1 jaar, 3 maand en 23 dagen


 

Naam: Ruby
Betekenis naam: Robijn, diep rood juweel
Geboortedatum: 23/05/2009
Overlijdensdatum: 16/02/2011
Uiterlijk: Himalayan
Herkomst:  Opvang
Stamboom: Nee
Fokgeschikt: Nee                                                             

Foto album

Ruby was een pittige dame, ze kon best de andere dames in de kooi lopen pesten maar verwonde nooit erg. Ze kon wel eens schrikken maar ze bleef nooit verstopt zitten, naar ons toe was ze een super leuk en sociaal ratje. Ze hield van aandacht en loslopen, dan kwam ze geregeld een voorbij gehuppeld met de neus omhoog.

Heel haar leven allergisch geweest waardoor ze weinig haar op de buik had.
16/02/2011 Ingeslapen wegens bot tumor

Werd 1 jaar, 8 maand en 23 dagen


Naam: Mounty
Geboortedatum:  23/05/2009
Overlijdensdatum: 28/03/2011
Uiterlijk:  Agouti berken
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee

Foto album

 

Wat een relaxte man was Mounty, echt een knuffeldiertje! Altijd ontspannen genieten van aandacht en knuffels, hij was echt wel lui want zelf naar de deur toe lopen vond hij vaak vermoeiend. Op een dag vond ik hem verlamd maar wel levend op zijn slaapplekje, de DA kon hem niet meer helpen en meer als zijn hoofdje en een voorpootje kan hij niet meer bewegen. Heb hem dan ook moeten laten inslapen. Hij bleek een beroerte gehad te hebben, wat een plots afscheid mijn vriendje,...
Werd 1 jaar, 10 maand en 5 dagen


 

Naam: Rama
Betekenis naam: Heldhaftige persoonlijkheid
Geboortedatum:  2/02/2009
Overlijdensdatum:  11/04/2011
Uiterlijk: Zwart banded husky
Herkomst:  Slangenhouder
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee                                                            

Foto album

Het eerste ratje die bij ons kwam wonen samen met Diesel, Rama was van mijn vriend Thomas maar woonde even goed bij mij thuis in de kooi. Het eerste jaar dat we ze hadden gold er een algemene "bitch alert", ze was toen niet altijd vriendelijk naar kooigenootjes maar bovenal naar ons was ze niet vriendelijk. Ze hapte, beet (tot bloedens toe), liet zich moeilijk pakken en we hadden totaal geen band met haar. Opgeven staat niet in ons woordenboek dus we bleven proberen en uiteindelijk bloeide ze ook open, ze kwam naar de deur, ze aanvaarde aandacht en meer zelfs op den duur kwam ze om aandacht vragen en wou ze wel opgetild en geknuffeld worden! We kregen een sterke band, het verdriet was eens zo groot toen we haar gewoon dood in slaaphouding vonden in een sputnik.

20/08/2010 Kaakabces > Spoelen + AB kuur > Hersteld.
Werd 2 jaar, 2 maand en 9 dagen


Naam: Rohan
Geboortedatum: 19/03/2009
Overlijdensdatum: 26/04/2011
Uiterlijk: Siamees
Herkomst:  Rebas
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee

Foto album

 

Op de IRF had mijn vriend een ratje gezien dat hij percé wou hebben, zonder vragen of mijn medeweten had hij hem gereserveerd en nam hij hem mee naar huis tussen onze gekochte spullen. Onderweg naar huis biechtte hij me op dat hij een rat had mee genomen,... Blij was ik niet maar veel was er niet te veranderen, hij noemde hem Rohan en bleek best een sociale rat te zijn. Hij was toen al een jaar oud maar kon zonder problemen in de mannen groep, hield ervan om te knuffelen met Thomas en was altijd zachtaardig. Als hij anderhalf werd kreeg hij achterhandverlamming, hij ging stilletjes achteruit tot hij niet meer kon lopen en we hem lieten inslapen.

20/11/2010 Kaakabces > Spoelen + AB kuur > Hersteld.
Werd 2 jaar, 1 maand en 7 dagen


 

Naam: Jeanneke
Geboortedatum: mei 2010
Overlijdensdatum:  24/05/2011
Uiterlijk: Himalayan dumbo
Herkomst: Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee                                                            

Foto album

Jeanneke kwam samen met haar zus Julleke toen ze een jaar oud waren naar hier omdat hun baasjes uit elkaar gingen en ze niet mee konden verhuizen. Ze was sociaal en tam, ze kon het ook goed vinden in mijn grote damesgroep ondanks ze dat niet gewend was. Loslopen vond ze echt niet fijn, ze kroop altijd terug naar de kooi. Jeanneke kreeg een bol aan der tepeltje, ik vermoede mammatumor en belde voor een afspraak eventueel samen met operatie en zou 3 dagen later mogen gaan, eer we de 3 dagen verder waren stonden alle tepels gezwollen en bleek het opgezette melkklieren te zijn die zelfs melk afgaven. Behandeling met galastop werd gestart en als het beter werd gingen we haar laten steriliseren. Het ging zo met ups en downs, ook wat haarverlies op de plekken omdat de 2 achterste tepels de grond vaak raakten of de trailles als ze klom maar het werd niets beter, galastop verhoogd maar ik vond ze uiteindelijk dood terug in de kooi... Waarschijnlijk had ze volgens de DA inwendig een tumor die der hormonen uit balans bracht en is ze hieraan ook gestorven door bloeding of infarct.
Werd 1 jaar


Naam: Saphira
Betekenis naam:  Afgeleid van Edelsteen
Geboortedatum: 23/05/2009
Overlijdensdatum: 11/08/2011   
Uiterlijk: Himalayan
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee

Foto album

 

Voor een dame was Saphira enorm rustig, echt een knuffelratje! Eten en aandacht kwamen voor haar op de eerste plaats, ze kun uren bij je zitten genieten van massages en knuffels, kusjes,... Toen ze een jaar oud was kreeg ze een baarmoederontsteking en werd ze geopereerd, ze prutste de draadjes eruit en de wond ging steeds weer open. Na een lange behandeling genas het toch en was haar gezondheid voor lange tijd weer goed. Op een gegeven moment snotterde redelijk, ik gaf der al 3 dagen AB + bisolvon maar dat leek niet te werken want het werd steeds erger. De DA gaf daarbij nog eens een behandeling synulox maar ook dat leek niet te werken, enkele dagen later vond ik der urine vrij donker en zat er ook bloed bij. Ze bleek nierstenen te hebben en samen met haar luchtweg problemen hebben we besloten om haar meteen in te laten slapen.
Werd 2 jaar, 2 maand en 18 dagen


 

Naam: Deslin
Geboortedatum: 3/03/2009
Overlijdensdatum: 11/08/2011
Uiterlijk:  Zwart Europees berken
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee                                                             

Foto album

Deslin is er gekomen als vriendje voor Diesel, wat een geweldig druk ritten was hij toch! En eigenlijk is hij heel zijn leven actief geweest. Ik zei altijd, hij is geen echte vent maar een halve dame qua activiteit! Hij hing altijd maar aan de deur, liep het loopwiel bijna uit de steun. Mij vond hij geweldig maar mijn vriend werd gegarandeerd onder geplast. In de groep ging het ook niet zo goed, hij liep vaak te egelen en jaagde de andere mannen steeds de hangmatten in en vaak hadden ze wondjes op hun staarten. Deslin werd gecastreerd en mocht enkele weken later in de dames groep wonen waar hij zich geweldig thuis voelde en de harde taak op zich nam om flapperige dames tevreden te stellen. Mijn vriend werd ook niet meer onder geplast en hij genoot dan ook bij hem van knuffeltjes! Hij kreeg een tumor in zijn zijde waaraan we hem lieten opereren, hij werd slecht wakker uit narcose en kreeg een infectie op de wonde die lang behandeld moest worden. om de dag moesten we daarvoor naar de DA. Uiteindelijk was de infectie geweken en dook er een nieuwe flank tumor op, toen deze te groot werd werd Deslin ingeslapen.

19/05/2011 Tumor in de flank > geopereerd + infectie op de wond/huid > lange behandeling > hersteld
26/06/2011 Abces in de lies > AB kuur > hersteld
25/07/2011 Tumor in flank

Werd 2 jaar, 5 maand en 8 dagen


Naam: Fleur
Betekenis naam: Bloem
Geboortedatum:  14/04/2010
Overlijdensdatum: 25/10/2011
Uiterlijk:  Albino
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee


Foto album

 

Fleur kwam samen met Noa en Mina hier wonen, een sociaal knuffelig maar toch 'verlegen' dame'tje. Ze kwam wel steeds kijken maar was nooit opdringerig qua aandacht, wel hield ze van gepakt te worden en te knuffelen. In oktober 2011 Hield ze haar hoofdje scheef en bleek ze MOO te hebben, ze werd daarvoor behandeld maar ze werd niet beter. Integendeel ze bleef achteruit gaan en viel enorm veel af, ik voerde haar bij maar het hielp niets, toen ik haar liet inslapen en een sectie liet uitvoeren bleken er in/op de slokdarm allerlei zweertjes te zien.

18/10/2011 MOO
Werd 1 jaar, 6 maand en 11 dagen


 

Naam: Diesel
Geboortedatum:  14/02/2009
Overlijdensdatum:  30/11/2011
Uiterlijk: Zwart husky
Herkomst:  Slangenhouder
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee                                                            

Foto album

Mijn allereerste ratje! Diesel was in het begin enorm bang van alles, geluiden, geuren, mensen en andere dieren. Bij mij zitten vond hij prima maar zodra er iets anders gebeurd dan verstijfde hij altijd en ooit sprong hij eens van mijn schouder in volle paniek omdat er iemand achter me door ging. Hij was enorm zindelijk, hij kon uren in de nek blijven hangen om dan ineens naar beneden te lopen en dan in zijn bakje te gaan plassen en weer terug in de nek te gaan liggen. Naar mate hij ouder werd was hij helemaal niet zo bang meer, integendeel hij werd een enorm stabiele rat eens hij volwassen was en wat een prachtige man was hij toch geworden! Hij heeft nooit problemen gehad in de groep en was heel sociaal en ook altijd aan het deurtje terug te vinden. Zelfs toen hij achterhandverlamming had kwam hij altijd naar de deur tot dat op een dag niet meer kon en ik de harde beslissing moest nemen om hem te laten gaan, wat mis ik mijn Dieseltje nog steeds...
Werd 2 jaar, 9 maand en 16 dagen


Naam: Pintor's Thallo
Roepnaam: Thallo
Betekenis naam: Een van de Horae uit de Griekse mythologie
Geboortedatum: 17/03/2010
Overlijdensdatum: 28/12/2011
Uiterlijk: Champagne dumbo
Herkomst: Rattery Pintor
Ouders: Pintor's Moonwalker x Pintor's Bizzy girl
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt:  Nee


Foto album

 

Thallo was een stille onopvallende rat, hij was erg lui en eigenlijk gewoon té lui. Hij bleef steeds liggen ook als er aandacht te krijgen was, daarbij plaste en kakte hij ook gewoon waar hij sliep waardoor hij soms best een geurtje had en ik hem eens met lauw water moest spoelen. Hij was wel erg sociaal, als ik hem dan zelf ging aaien en knuffelen kon hij daar enorm van genieten en nam dan wel eens de tijd om mijn handen te wassen! Thallo had al eens een kaakabces gehad wat mooi geheeld was, enkele maanden later kreeg hij er nog een aan de andere kant en een stuk dieper waarbij het bot was aangetast. We hebben hem toen laten inslapen.

3/05/2011 kaakabces > Spoelen + AB kuur > hersteld
Werd 1 jaar, 9 maand en 11 dagen


Xina
 

Naam:  Xina
Geboortedatum: December 2010
Overlijdensdatum: 22/02/2012
Uiterlijk:  Argente japanner dumbo
Gewicht:  321
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee                                                             

Foto album  

Xina was allergisch voor verschillende wasproducten, het was niet altijd makkelijk om de juiste voor haar te vinden maar dankzij haar hebben we wel een mooie oplossing voor het wassen van alle hangmatjes zonder dat ze nog stinken of teveel chemische stoffen achterlaten. Xina was een bang ratje, niet voor alles maar vooral voor (vreemde) geluiden. Verder lag ze altijd goed in de groep en kwam ze af en toe eens mee knuffelen maar liever niet, ze liet dat dan ook subtiel merken door eens een piepje te geven als je haar oppakte. Op een gegeven moment begon ze heel hormonaal te doen in de kooi tegenover de kooigenoten, ze ging egelen, was enorm nerveus,... Op den duur ging ze ook achter andere ratten aan en veroorzaakte ze hier en daar toch verwondingen. Bij nader onderzoek werd er een tumor vastgesteld bij haar eierstokken, toen ze haar opereerden zagen ze dat de tumor uitgezaaid was tot in het buikvlies. We hebben haar niet meer laten wakker worden uit narcose.
Werd 1 jaar, 2 maand en 22 dagen


Naam: Julleke
Geboortedatum: mei 2010
Overlijdensdatum: 13/04/2012
Uiterlijk: Agouti japanner
Gewicht:  542
Herkomst: Opgevangen
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Nee

Foto album

 
Julleke

Julleke kwam samen met haar zus Jeanneke toen ze een jaar oud waren naar hier omdat hun baasjes uit elkaar gingen en ze niet mee konden verhuizen. Zij voelde haar meteen thuis hier en ook met de andere ratten klikte het enorm, ze was veel terug te vinden bij Noa die eigenlijk best wel heel verschillend is dan ze zelf was. Julleke was ook een enorm grote dame zonder echt te dik te zijn. Ze hield ervan om met ons te spelen of gewoon geaait te worden, persoonlijk vond ik het wel een knap ratje ze straalde iets aparts uit. Op een dag vond ik haar terug in de kooi, ze sleepte zich vooruit zonder dat ze haar achterkant kon bewegen. Op RX was het duidelijk dat ze een afwijking in haar rug had die voor de verlamming zorgde, we hebben haar daar ook laten inslapen gezien er geen behandeling voor is.
Werd 1 jaar, 4 maand 


Noa
 

Naam: Noa
Geboortedatum:  26/04/2010
Overlijdensdatum: 13/04/2012
Uiterlijk: Zwart berken
Gewicht:  326
Herkomst: Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee                                                         

Foto album

Kranige tante ons Noa, een karaktervol ratje is ze vanaf ritten altijd geweest. Ze wou alles zien en weten, was steeds overal bij maar owee als er iets gebeurde dan schoor ze even snel weer weg om dan weer stilletjes aan terug te komen. In de groep lag ze matig, ze kon best eens lastig doen tegenover andere ratten maar nooit lang of nooit met wondjes. Naar ons was ze ook matig, buiten de kooi was ze ok maar hield niet van vastgehouden te worden. In de kooi kon je wel eens een waarschuwend hapje verwachten als je teveel lawaai en/of bewegingen maakte. Toen Inca alfa werd was ze een stuk rustiger en mocht ik veel meer doen in de kooi, ze raakte toen niet meer opgefokt. Blijkbaar was haar gedrag een algemeen familietrekje! Begin 2012 kreeg ze een reuteltje wat niet bleek te beteren ondanks 2 verschillende AB kuren, later bleek het een longabces te zijn. Mijn meisje werd niet meer beter en kreeg steeds meer last met ademen, slaapwel lieverd.

12/02/2012 Reutelt > AB kuur.
Werd 1 jaar, 11 maand en 17 dagen


Naam:  Curly
Betekenis naam:  Krullend
Geboortedatum:  maart 2011
Overlijdensdatum: 30/04/2012
Uiterlijk:  Zwart rex Ier dumbo
Gewicht:  302
Herkomst:  Opgevangen
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee

Foto album

 
Curly

Een mama met rittens die haar rittens niet wou hebben, een noodkreet via een forum. Ik ben haar en haar rittens toen gaan ophalen, helaas hebben de rittens het niet overleefd maar Curly zelf was er ook niet al te best aan toe. Ze was enorm mager en klein, na wat goede zorgen kwam ze er weer bovenop maar vriendelijk en sociaal is deze dame nooit geworden. Ze lag goed in de rattengroep maar met mensen has ze niets en gegarandeerd als je met de hand in de kooi ging was je door haar gebeten. Ze kwam je gewoon opzoeken, zelfs als ze ergens lag te slapen. Op een dag kwam ze niet achter mijn handen jagen waarop ik haar ging zoeken in de kooi en haar dood terug vond.
Werd 1 jaar, 2 maand


Crius
 Naam:  Pinto's Crius
Roepnaam: Crius
Betekenis naam:  God van de  huisdieren
Geboortedatum: 10 maart 2010
Overlijdensdatum: 19/07/2012
Uiterlijk: Russisch blauw effen dumbo
Gewicht:  561 gram
Herkomst: Rattery Pintor
Ouders:  Pintor’s Lou Lou x Rowan
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Vader van G-nest                    

Foto album

Een ratje met een gouden hartje was mijn Crius, nooit of te nimmer problemen met hem gehad in de kooi en meer zelfs na Diesel werd hij gewoon alfa zonder enig probleem. Hij was altijd enorm zacht met andere ratten en ook naar mensen, hij kon zo genieten van aandacht. Hij wist zelfs mensen die ratten best eng vinden toch te charmeren. Hij was ook "eeuwig jong" hij dartelde altijd door de kooi en kwam aangehuppeld als een jong veulen als hij me hoorde binnenkomen. Altijd in voor een spelletje ook op late leeftijd!Tot de dag dat ik hem terug vond met een gebroken achterpoot, op de RX was te zien dat zijn pootje op 2 plaatsen gebroken was. Er werd een behandeling gestart met pijnstillers, AB en ontstekingsremmers maar Crius zelf wou niet meer verder. Hij vermagerde, at bijna niets meer en lag steeds maar stil. Het deed me zoveel pijn om hem zo te zien dat ik de beslissing gemaakt heb om hem te laten rusten.

23/06/2012 Gebroken achterpoot.
Werd 2 jaar en 4 maand.


Naam: Saantje's Fantasia
Roepnaam: Fantasia
Betekenis naam:  Afgeleid van fantasie
Geboortedatum: 5/02/2012
Overlijdensdatum: 29/08/2012
Uiterlijk: Zwart bont gespot
Gewicht:  321 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Saantje's Créme x Anoki van Tum Tum
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt: Moeder van I-nest

Foto album
 

Zodra het deurtje open gaat is ze een van de eersten om daarop te klimmen en dan langs de zijkant bovenaan heen en weer te lopen voor aandacht. Ze is heerlijk actief, onbevreesd, open, sociaal, gek op aandacht en spelen met het baasje. Ze heeft me even aan het lijntje gehouden toen ze drachtig was, het leek alsof het niet gelukt was en toch gaf ze me 5 rittens. Helaas ontwikkelde ze een gesloten (zonder symptomen) baarmoederontsteking na da bevalling die niet opgemerkt werd en overleed toen haar rittens 14 dagen oud waren. Ik ben met haar nog naar de dierenarts gevlogen, die vermoede meteen een BMO maar toen ze in slaap werd gedaan voor de operatie verliet ze ons.

29/08/2012 gesloten BMO, overleden in operatie.
Werd 6 maand en 24 dagen


 

Naam:  Tess
Geboortedatum: juni 2010
Overlijdensdatum: 19/09/2012
Uiterlijk: Argente berken
Gewicht:  322 gram
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt:  Nee                                                            

Foto album

Een dame'tje die wel wist hoe ze iemand moest veroveren, het is haar toch zeker en vast bij mij gelukt. Ik zag haar tussen de adoptie ratjes zitten in de kooi op Ratevent, na een echte kennismaking nam ik haar die avond ook mee naar huis. Een nieuwsgierige meid was het van toen een goed jaar oud. Oortjes proper houden deed ze nooit, volgens mij vond ze het best prettig dat ik dat geregeld voor haar deed. In de groep lag ze altijd goed, nooit problemen gehad met andere ratjes en was ook sociaal en aan het deurtje terug te vinden. September 2012 kreeg ze tumoren, allemaal hele kleine bolletjes verspreid over haar flanken en buik. Teveel om te opperen maar ze deed het nog goed leek me, op een dag vond ik haar dood in de kooi. Ze heeft nooit pijn of last getoond, volgens mij is ze wel vredig ingeslapen.

September 2012 Meerdere tumoren zichtbaar aan de zijdes en onderbuik.
Werd 2 jaar en 3 maand


 

Naam: Keli's Inca
Roepnaam: Inca
Betekenis naam: Indianen stam
Geboortedatum:  28/05/2010
Overlijdensdatum: 15/03/2013
Uiterlijk: Cinnamon effen
Gewicht:  440 gram
Herkomst: Rattery Keli
Ouders: Keli's Google x Keli's Geuze
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Moeder van A-nest

Foto album
 6.04.2011 photo Ratties041.jpg

Inca was voor mij altijd een super ratje, daarom ben ik ook blij dat zij de basis was van de rattery. Inca was een open ratje, altijd sociaal en nieuwsgierig. De dag dat ze moeder werd van het A nest was ze wel wat knorrig, ze wou der kleintjes beschermen maar al snel liet ze me toe in het nest. Zelfzeker was ze ook, als rittens werd ze regelmatig gepest door Ruby maar eens zij overleed werd Inca al snel alfa en dat bleef ze tot december 2012. In maart 2012 rond 23uur in de avond ontdekte ik bloed bij der vulva, ik belde naar de dierenarts en mocht meteen naar ginds gaan. Met spoed werd ze geopereerd aan de baarmoederontsteking en rond 1u in de nacht mocht ik ze weer ophalen. Daags erna in de ochtend had ze alle draadjes er al uitgeprutst, de wonde bleef echter netjes dicht alsof de operatie al enkele dagen geleden was. Ze sprong en huppelde vrolijk rond alsof er niets aan de hand was, het enige wat ze overhield was een "snotneus" die niet meer over ging. November 2012 kreeg ze een mammatumor, ondanks ze best nog fit bleek wou ik haar niet belasten met een operatie en de nazorg, gelukkig groeide de tumor erg traag.

15/03/2013 Ouderdom.
Werd 2 jaar, 9
maand en 17 dagen.


Alibi
 Naam: Saantje's Angel
Roepnaam: Angel
Betekenis naam: Engel
Geboortedatum:  23/12/2010
Overlijdensdatum: 19/05/2013
Uiterlijk: Cinnamon effen
Gewicht:  372 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Keli's Inca x Keli's Gentle                               
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt: Moeder van B-nest

Foto album

De actiefste van de 2 zusjes die hier bleven, ze is ook net iets slanker en als het op bouw aankomt is ze ook nét iets mooier gebouwd. Het is een meid die enorm van aandacht houd en nog steeds erg actief is in de kooi, stilzitten en luieren is er nog steeds niet bij hoewel ze altijd wel graag gepakt word. Het is een stabiel ratje die weet wat ze wilt, een beetje zoals haar mama Inca.

10/03/2012 krabje aan clitoris, AB > hersteld.
20/02/2013 Reutel > AB keur
19/05/2013 Dood gevonden
Werd 2 jaar, 5 maand en 19 dagen.


Naam:  Lyn
Betekenis naam: Deens voor bliksem
Geboortedatum:  18/04/2011
Overlijdensdatum: 12/06/2013
Uiterlijk:  Beige banded husky dumbo
Gewicht:  360 gram
Herkomst:  Opvang
Stamboom:  Nee
Fokgeschikt: Nee

Foto album
 
Lyn

Wat een actief spul is Lyn toch, al van jong af aan doet ze de betekenis voor haar naam echt eer aan want wat kan ze toch door de kooi heen "bliksemmen"! Lyn is een fijne dame, niet al te groot maar ontzettend lief en best wel aandachtsgeil. Al laat ze zich niet door iedereen opnemen, bij echt vreemden piept ze wel eens als ze haar willen pakken. Aandacht geven dat kan altijd en daar heeft ze ook altijd wel zin in! Af en toe schrikt ze wel eens en schiet ze door de kooi, een poosje later komt ze dan weer kijken.

8/11/2012 Kaakabces > Spoelen en AB kuur.
Werd 2 jaar, 1 maand en 24 dagen


 

Angel
 Naam:  Saantje's Alibi
Roepnaam: Alibi
Betekenis naam:  Bewijs van onschuld
Geboortedatum:  23/12/2010
Overlijdensdatum: 31/08/2013
Uiterlijk:  Cinnamon effen
Gewicht:  373 gram
Herkomst:  Eigen fok
Ouders: Keli's Inca x Keli's Gentle                       
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt
:  Moeder van C-nest

Foto album

Alibi is ook een actieve meid, ze was wel nooit zo actief als haar zusje Angel en nu is ze toch een heel stuk rustiger geworden. Ze is een stukje zwaarder dan Angel, altijd wel al geweest zonder te dik te zijn want ik heb het echt over haar bouw. Ze is evengoed op aandacht gesteld en met ouder worden net iets meer dan haar zus. Ook is het een hele stabiele dame die weet wat ze wilt zoals haar zus Angel en haar mama Inca.

21/08/2013 Alibi heeft een reutel en wordt behandeld met AB.
28/08/2013 Andere medicatie voor de reutel gezien de eerste niet lijkt te werken.
31/08/2013 Ingeslapen wegens teveel verzwakt door longontsteking.

Werd 2 jaar en 9 maand.


 

Naam: Saantje's Cappuccino
Roepnaam: Cappu
Betekenis naam: Koffie drank
Geboortedatum: 9/06/2011
Overlijdensdatum: Ontsnapt uit duna
Uiterlijk:  Cinnamon variberken
Gewicht:  694 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Saantje's Alibi x Hakuna Matata Carlisle
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Vader van F-nest bij Rattery The Green Mile

Foto album

 
 photo rattenfotos580.jpg

Cappuccino is alfa sinds Crius overleed, hij was toen nog vrij jong maar de overgang ging erg vloeiend en vooral op een niet-gemene manier. Alle ratten hadden hem zonder problemen aanvaard als alfa en hij hoeft zijn status eigenlijk ook niet te bevestigen, Destination heeft duidelijk wel respect voor Cappu en als hij toch eens zit te klieren en Cappu is in de buurt dan gaat hij er gewoon tussen staan of geeft eens even een duwtje om het gezeur tussen de ratten te stoppen. Hij heeft een ontspannen houding en is eigenlijk liever lui dan moe, hij doet alles graag op zijn ritme en is matig nieuwsgierig. Hij is sociaal naar mensen en naar zijn groepskameraadjes en treedt rechtvaardig op. Hij is mooi fors en gespierd qua bouw.

Tijdens een verschoning van de kooi had ik de duna niet op slot gedaan, Cappuccino, Jabari en Goofy wisten te ontsnappen. Jabari en Goofy wisten we redelijk snel te vinden, helaas is Cappuccino is tot op heden niet terecht.


 photo rattenfotos537.jpg
 

Naam:  Saantje's Créme
Roepnaam: Créme
Betekenis naam:  Kleurnuance
Geboortedatum:  9/06/2011
Overlijdensdatum: 15/09/2013
Uiterlijk:  Cinnamon variberken
Gewicht:  378 gram
Herkomst:  Eigen fok
Ouders: Saantje's Alibi x Hakuna Matata Carlisle
Stamboom: Ja
Fokgeschikt:  Moeder van F-nest

Foto album

Créme stokje zoals ik haar veel noem is een actief ratje, actiever dan gemiddeld en ik denk dat ze al die gekke kinderen en kleinkinderen wel op haar geweten zal hebben! Ze is héél speels en nieuwsgierig, ze durft al wel eens te schrikken maar niet zoveel. Ze is sociaal en mens gericht, was een super goede mama voor haar rittens. Toen ze mee uit logeren was toen Bijoux op date was had ze daar wel wat problemen, ze was opgefokt en heeft toen zelfs gehapt. Waarom weet ik niet, nog steeds niet. Toen ze zelf op date mocht ook bij iemand vreemd gedroeg ze zich wel zoals ik haar ken, actief, speels, open en sociaal aandachtgeil.

9/06/2013 Reutel > AB kuur.
5/09/2013 Ademt zeer moeizaam > ingeslapen > longontsteking

Werd 2 jaar, 2 maand en 27 dagen.


 

Naam: Saantje's Finesse
Roepnaam: Finesse
Betekenis naam: Fijnheid, elegant
Geboortedatum: 5/02/2012
Overlijdensdatum: 15/09/2013
Uiterlijk: Agouti variberken
Gewicht:  335 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Saantje's Créme x Anoki van Tum Tum
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt: Niet ingezet

Foto album

 
 photo rattenfotos462.jpg

Actie, actie actie is alles wat er in Finesse haar hoofdje omgaat. Steevast is ze altijd in het loopwiel terug te vinden en vaak loopt ze door haar enthousiasme het wiel ook wel eens uit de haakjes, best grappig om dan een loopwiel naar de andere kant van de kooi te zien rollen met een nog rennende Finesse erin tot ze ergens tegenaan botst en het wiel omvalt. Eens het wiel weer vast hangt staat ze al te wachten om weer te mogen rennen, hop naar het volgende rondje! Ondanks dat ze zo actief is binnen en buiten de kooi is ze erg rustig eens ze bij jou zit, ze kan ongelofelijk genieten van wat persoonlijke aandacht.

15/09/2013 Ingeslapen wegens inwendig geknapt buikabces.
Werd 1 jaar en 7 maand en 10 dagen.


 

 photo rattenfotos278.jpg
 

Naam: Saantje's Balou
Roepnaam: Balou
Betekenis naam:  Beer van Jungle Book
Geboortedatum: 8/06/2011
Overlijdensdatum: 1/10/2013
Uiterlijk:  Mink variberken
Gewicht:  561 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Saantje's Angel x Hakuna Matata Emmett     
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Vader van I-nest en J-nest

Foto album

Wat een vent mijn Balou, actief maar niets overdreven hij weet precies wanneer hij mag gek zijn of wanneer het tijd is om rustig te blijven zitten. Hij is heel open en sociaal maar matig nieuwsgierig, hij houd van contact en kan heerlijk luieren in de handen of op de schoot van anderen. Hij lijkt extra goed te zijn met kinderen, rustig terwijl hij gehandeld word maar hij reageert wel actief op hun als ze hem tot actie willen aanzetten. Balou de minke beer word er wel eens vaker tegen hem gezegd vooral dan door kindjes, afgeleid van "Baloe de dikke beer".

Mei 2012 erkend als officieel Therapiedier
1/09/2012 Wondje op het oog, behandeld > compleet hersteld.
3/09/2013 Reutelt > behandeld > blijft chronisch.
1/10/2013 Ingeslapen > longonsteking

Werd 2 jaar, 3 maand en 23 dagen.


Naam:  Rapalje's Quana
Roepnaam: Quana
Betekenis naam:
Geboortedatum:  8/06/2011
Overlijdensdatum: 8/10/2013
Uiterlijk:  Cinnamon effen
Gewicht:  475 gram
Herkomst:  Rattery Rapalje
Ouders: Darkstar Eurwen x Rapalje's Kardeiz
Stamboom: Ja
Fokgeschikt:  Moeder van D-nest

Foto album
 
 photo rattenfotos556.jpg

Een forse dame, dat is het eerste dat opvalt als je Quana ziet lopen. Ze is matig actief maar wel heel nieuwsgierig, komt ook altijd aangelopen voor knuffels en aandacht. Ze kan daar ongelofelijk van genieten en gaat ook best snel zitten knarsen en ploppen bij je. In de groep staat ze redelijk sterk, ze zal zich niets laten afpakken maar ruzie maken is ook niet haar ding. Toen ze op logé ging was ze best gestrest en werd de eerste dagen niet flapperig terwijl ze anders wel regelmatig was, ik had toen bijna afgezegd tot ik hoorde dat ze toch flapperig was en ze gedekt werd. Tijdens de zwangerschap had ze het best lastig, ze deed best wat nors naar haar kooimaatje Lyn maar naar mij zelf was ze steeds lief. Haar gewicht liet ons best lang in spanning, het leek er lang op dat ze niets zou krijgen en toch was er een klein nestje. November merkte ik een mammatumor op en liet haar opereren, dat was geen lachtertje bleek achteraf. Ondanks alle miserie die ze ermee had en alle intensieve (en pijnlijke) nazorgen bleef ze steeds erg lief en om aandacht vragen. Gelukkig kwam alles weer goed met onze grote meid!

3/11/2012 mammatumor in de lies, klein.
14/11/2012 Tumor (snelgroeiende) verwijderd onder gasnarcose, onregelmatige hartslag waargenomen en moest extra lang in recovery. Heel erg ingevallen, zwak, tranende ogen, kan niet zelf drinken op rondwandelen ook nog daags nadien.
16/11/2012 Hartmedicatie (HCM)
21/11/2012 Abcessen aan de buik, andere kant van de operatie (ribben en lies).
15/12/2012 Geheeld en weer in de groep
8/10/2013 Ingeslapen wegens gevorderde achterhandverlamming
Werd 2 jaar en 4 maand.


 

Naam:  Saantje's Bijoux
Roepnaam: Bijoux
Betekenis naam: Juwelen
Geboortedatum: 8/06/2011
Overlijdensdatum: 21/01/2014
Uiterlijk:  Mink berken
Gewicht:  362 gram
Herkomst:  Eigen fok
Ouders: Saantje's Angel x Hakuna Matata Emmett
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt:  Moeder van E-nest       

Foto album

 
 photo rattenfotos516.jpg
 

Bijoux is echt een schatje, een heel zachte dame die alles graag even afwacht zonder echt schrik te hebben. Ze houdt van knuffels en aandacht, ze kan daar zo van genieten en zal ook zalig bij je komen en blijven liggen. Ze was ook een prima mama voor haar rittens, ook toen ik steeds Edel uit haar nest moest nemen meermaals per dag om Edel te verzorgen en medicatie toe te dienen. Ze liet dit zonder problemen toe en genoot zelf enorm van de aandacht die ze kreeg als ze op haar nestje aan het voeden was, ik streelde en masseerde ze dan vaak in slaap.

1/09/2012 wondje op het oog, behandeld > compleet hersteld.
30/08/2013 Bultje in de oksel.
21/01/2014 Ouderdom
Werd 2 jaar en 7 maand en 13 dagen.


 

Naam: Saantje's Edelweiss
Roepnaam: Edel
Betekenis naam: Zeldzame bloem
Geboortedatum: 28/01/2012
Overlijdensdatum: 21/01/2014
Uiterlijk: Zwart berken
Gewicht:  292 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Saantje's Bijoux x Ratzoo's Charle
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt: Nee

Foto album.

 
 photo rattenfotos434.jpg

Geflipt, knots gek ding is zowat het minste dat er over Edel te zeggen valt. Het feit dat ze geen staart heeft houd haar niet tegen om door de kooi te racen en te springen als een bezetene! Ze is enorm mens gericht, zodra ze denkt dat ze aandacht kan krijgen komt ze meteen afgelopen en dan springt ze gewoon naar je toe meestal zonder waarschuwing vanuit de kooi zodra de kooi open gaat. Soms is dat wel eens schrikken en eens ging het eens mis dat ik me net verzette en ze dus naast me op de grond lande, geen al te zachte landing waar ze zelf toch ook van geschrokken was. Gelukkig had het geen gevolgen voor haar en het afgeleerd, nee dat is ze het zeker niet! Doordat ze van zo jongs af aan antibiotica moest krijgen i.v.m. de staartamputatie is ze zeer klein gebleven, het stompje moet ik ook geregeld verzorgen zodat er geen harde korsten opkomen.

5/02/2012 Stukje staart amputatie > infectie reisde verder.
10/02/2012 Staartje geamputeerd > staartloos > geheeld.
20/09/2013 Gevallen > gebroken achterpootje + wondje (abces) op poot.
21/01/2014 Genas moeilijk van pootbreuk en bleef last hebben, Bijoux bleef altijd voor haar zorgen maar zij te oud werd om voor haar te zorgen was het ook voor Edel genoeg geweest.
Werd 1 jaar, 11 maand en 3 weken.


 photo rattenfotos152.jpg
 

Naam: Saantje's Dunham
Roepnaam: Dunham
Betekenis naam: Afgeleid van de komiek Jef Dunham
Geboortedatum: 2/01/2012
Overlijdensdatum: 24/01/2014
Uiterlijk: Donker pearl Ier
Gewicht:  568 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Rapalje's Quana x Rapalje's Leonardo
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Neen

Foto album

Dunham is een stuk makkelijker als zijn broer, hij heeft geen problemen in de groep maar is ook vaker alleen terug te vinden in de kooi al is hij best wel blij met gezelschap vooral tijdens dutjes dan. Hij is ook sociaal en ontspannen bij mensen, hij schrikt wel eens maar blijft geen schrik behouden. Hij is best groot en heeft best wat veel vel overschot.

17/05/2013 Gecastreerd
24/01/2014 Hartfalen

Werd 2 jaar en 22 dagen


Naam: Saantje's Destination
Roepnaam: Destin
Betekenis naam: Bestemming (Engels)
Geboortedatum: 2/01/2012
Overlijdensdatum: 12/02/2014
Uiterlijk:  Zwart berken
Gewicht:  623 gam
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Rapalje's Quana x Rapalje's Leonardo
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt: Neen

Foto album
  
 photo rattenfotos315.jpg

Destin kan best hormonaal zijn op sommige momenten, hij vind zijn plaats niet zo goed binnen de groep en valt soms anderen lastig. Dan gaat hij ze stalken en probeert hij sommigen ook op de rug te gooien, alleen voor Cappuccino lijkt hij respect te hebben en gaf Future een oor punctie. Meestal proberen de andere mannen hem te negeren maar dat lukt niet altijd, wondjes maakt hij doorsnee niet wel trekt hij eens een pluk haar uit. Naar mensen is hij wel uiterst sociaal en een echte kneedpop! 

17/05/2013 Gecastreerd
12/02/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 1 maand en 10 dagen


 photo rattenfotos249.jpg
 

Naam: Saantje's Future
Roepnaam: Future
Betekenis naam: Toekomst
Geboortedatum: 5/02/2012
Overlijdensdatum: 17/03/2014
Uiterlijk: Zwart bont gespot
Gewicht:  590 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Saantje's Créme x Anoki van Tum Tum
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Misschien

Foto album

Future valt op door zijn mooie en grote bouw en nee dan bedoel ik geen vet want hij is mooi stevig en gespierd, inmiddels is hij ook mooi in proportie uitgegroeid tot een leuke maar zeer zachte man. Hij doet het goed in de groep en is makkelijk in de omgang, aan puberen doet hij totaal niet mee. Hij stelt zich nooit aan maar stelt zich neutraal op, piepen heb ik hem nog nooit weten doen maar ook nog nooit weten ruzie maken. Hij is geen alpha maar staat wel redelijk bovenaan de groep, hij is gematigd actief, niet echt super speels, wel open en sociaal, hij is echt een kneedpoppetje in de handen en valt bijna meteen in slaap bij je. Hij is matig nieuwsgierig naar de omgeving, voor hem is alles prima.

18 November 2012 erkend als officieel Therapiedier
17/03/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 1 maand en 12 dagen


Naam: Saantje's Geronimo
Roepnaam: Geronimo
Betekenis naam:  Italiaans voor "heilige naam"
Geboortedatum: 9/02/2012
Overlijdensdatum: 3/04/2014
Uiterlijk: Burmees berken rex dumbo
Gewicht:  513 gram
Herkomst: Eigen fok
Ouders: Shita's Dilemma x Pintor's Crius
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Vader van P-nest en vader van D-nest bij Rattery The Green Mile.

Foto album
 
 photo rattenfotos217.jpg

Geronimo, een zachtaardig ventje dat steeds aan het deurtje staat te wachten tot het zijn beurt is om aandacht te krijgen. Hij komt tot op de rand of klimt een stukje op de deur om dichter bij je te kunnen komen, hij vindt het heerlijk om gemasseerd te worden tussen zijn schouderbladen, zijn achterhoofd en kan daar zalig van genieten. Ondanks hij redelijk jong is en toch wel speels is hij niet onbezonnen, zomaar ergens afspringen of echt de wilde toer opgaan is niets voor hem, liever kleine dartelhopjes door de kooi of achter je hand aan. Het woord puberen is hem totaal onbekend, zelfs als anderen wat ruig voorbij lopen of spelen dan gaat hij weg of draait hij zich om zodat hij zeker nergens zou bij betrokken raken.

3/04/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 1 maand en 24 dagen


 

 photo rattenfotos552.jpg
 

Naam: Shita's Dilemma
Roepnaam: Dilemma
Betekenis naam: keuze aan uit alternatieven
Geboortedatum: 15/08/2011
Overlijdensdatum: 16/04/2014
Uiterlijk: Zwart rex berken
Gewicht:  368 gram
Herkomst: Rattery Shita
Ouders: Saantje's Areli x Rapalje's Jimbo
Stamboom:  Ja
Fokgeschikt: Moeder van G-nest

Foto album

Dilemma was voor haar nestje een super stuiterbal! Na haar nest werd ze een stuk rustiger maar nog steeds een actieveling die geregeld een rondje in het loopwiel wel weet te waarderen! Ze is altijd te vinden aan de deur van de kooi, ik pluk ze er dan altijd af want voor je het weet loopt ze verder over de kooi en kan ik haar (alweer) gaan zoeken. Ondeugend ding is het altijd geweest en blijft het zo te zien ook! Ze bewees zich als een uitstekende mama en bracht super leuke en knappe rittens voort, sinds haar nestje kan ze in de groep iets onrustiger worden. Waarom is me niet altijd duidelijk maar soms lijkt ze ineens nerveus en dan enkele minuutjes later is ze weer gewoon zichzelf

Januari 2014 Mammatumor in lies
16/04/2014 Ingeslapen, tumor werd te groot
Werd 2 jaar, 8 maand en 1 dag


 photo rattenfotos411.jpg
 

Naam: Saantje's Gabana
Roepnaam:
Gabana
Betekenis naam:
Merk
Geboortedatum:
9/02/2012
Overlijdensdatum: 16/04/2014
Uiterlijk:
Russisch Blauw Effen
Gewicht: 
305 gram
Herkomst:
Eigen fok
Ouders:
Shita's Dilemma x Pintor's Crius
Stamboom: 
Ja
Fokgeschikt:
Niet ingezet

Foto album

Gabana, Gimli en Ghili waren samen naar een thuisje vertrokken maar helaas kwamen ze pas na 3 weken alweer terug wegens familiale omstandigheden. Gabana had toen een wondje aan haar anus wat ik dagelijks meerdere keren moest verzorgen, ze is daarom ook hier blijven wonen. Gabana is een stuk actiever dan haar zus Gasha, ze houd ook van aandacht en is eveneens een open en sociaal ratje. Af en toe schrikt ze wel eens maar hersteld al even snel, zij is liever vrij en houd niet van lang knuffelen in tegenstelling tot haar zusje.

2/05/2012 wondje boven anus > hersteld
16/04/2014 Dood gevonden
Werd 2 jaar, 2 maand en 7 dagen


 

 photo rattenfotos177.jpg
 

Naam: RCT Lagoon
Roepnaam: Lagoon
Betekenis naam: Water
Geboortedatum: 20/05/2012
Overlijdensdatum: 03/06/2014
Uiterlijk: Russisch blauw bont gespot
Gewicht:  549
Herkomst: Rattery RCT (Engeland)
Ouders:  Hellstorm Muffin x Black Lupin Stardust
Stamboom: Ja
Fokgeschikt: Vader van N-nest
en R-nest

Foto album

 

Nog een Engelse aanwinst die samen met Goofy en zijn zusje Loca mee gekomen zijn van Engeland, ik zag hem op de foto's en ik wist meteen dat ik hem ook wou hebben. Ik had geen ongelijk, totaal anders dan Goofy is hij. Een stuk rustiger, even aandachtsgeil en open. Hij is aan het groeien, ja een echte grote vent gaat hij zeker worden want hij haalde zo al Geronimo in van grote! Hij is super makkelijk in de groep en zeer stabiel in vreemde omgevingen. Soms nog wat actief voor bejaarden maar ideaal voor mensen die meer willen zien van een ratje.

18 November 2012 erkend als officieel Therapiedier

6 okt. 2013 Ratevent:
Beste russisch blauw: 3e plaats
Beste bont: 2e plaats
Beste man

3/06/2014 Overleden ten gevolge van blokkage urinewegen (nierstenen)
Werd 2 jaar en 14 dagen