Nestplanning Firefly

Moeder: The Green Mile Firefly
Ouders: The Green Mile Clothilde x Saantje's Cappuccino
Geboortedatum: 21 maart 2013
Uiterlijk: Argente variberken gewoonoor

Afbeelding

Over Firefly:
Firefly is een erg vrolijk ratje, ze wil overal wel bij zijn en houd ervan om uitgebreid te knuffelen. Een heerlijke meid die niet overactief is, zeer sociaal en is niet zo snel uit haar lood geslagen. Ze staat sowieso aan het deurtje, voor een snoepje, voor een knuffeltje of gewoon om te zien wat je aan het doen bent. In de groep is ze erg rustig, ze ligt bijna altijd wel tussen de anderen te slapen of snoezen.
Vader: RCT Goofy
Ouders: Hellstorm Muffin x Mercury Shimmer
Geboortedatum: 14 mei 2012
Uiterlijk: Zwart bont met spot gewoonoor

Afbeelding

Over Goofy:
Alweer een ratje dat zijn naam eer aan doet, zijn naam was thans vooraf gekozen zonder dat ik hem ontmoette. Ik zag hem het eerst toen hij 9 weken was in Engeland zelf en meteen wist ik wat een leuke vent! Actief, super nieuwsgierig, open en echt een Goof - stuiterbal! Inmiddels is hij uitgegroeid naar een leuk ventje, nog steeds geen gigantische man maar mooi in verhouding. Volgens mij is hij te druk met spelen i.p.v. uitgroeien, dat laatste komt zeker en vast nog wel.

Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals de ouders.
Verwacht: Zwart, mink, agouti, cinnamon & verassingen allen met gladde vachtjes en gewone oortjes. Tekeningen in (vari)berken, bont & bareback met kans op blesjes en spotjes.


Dekking 27/08/2013
Startgewicht: 352 gram

Bevallen: 18/09/2013
Eindgewicht: 498 gram


Nest album

Stamboom van dit nest

Alle update's over de O'tjes

Saantje’s Oilily (Rattery Saantje)            
Zwart capped

Foto album

5/12/2013 photo Fotos242_zpsd1f6eee9.jpg

  

Saantje’s Ons Marie                                  
Agouti variberken

Foto album

 

 photo 01c8cc44-783e-4651-9292-88b0e3379fa8_zps8b3df6db.jpg
 
 

 

Saantje’s Ophelia
Agouti capped                                               

Foto album                          

4/11/2013 photo Allerlei044_zps3a80ae47.jpg

 


 

Saantje’s Ons Nikita
Zwart capped                                    

11/03/2014 Preventief gecastreerd 

Foto album                                      

                                                                                 

 photo IMG_8164_zps053573ab.jpg

OnsNikita daarentegen is niet zo gek op knuffelen, maar ze is wel heel aandachtsgeil. Als ik even met een ander ratje bezig  ben, steekt ze er garantie zeker haar snuitje tussen. In die zin lijkt ze wel een beetje op Kyra. ’t Enige probleem met Niki is dat ze nogal vernielzuchtig is. Ze moet altijd iets kunnen stukbijten. Gelukkig is het meestal een kartonnen doos, of een stukje houd dat in de kooi hangt. Maar af en toe zet ze haar zinnen op mijn kassen en bijt ze er de randjes af. En vorige week nog moesten mijn pluche dino’s er aan geloven. Maar wat kan ik doen… ’t is toch zo’n schatje. Ge kunt er niet kwaad op blijven. ’t Zijn ook allebei acrobaten, zoals je op sommige foto’s kan zien. Binnen de kortste keren zaten ze allebei bovenop dat zwarte speelnet.  Met de hele groep gaat het perfect samen. Er zijn geen koppeltjes of trio’s, maar iedereen ligt wel eens met iedereen samen, of spelen met elkaar, of wassen. Ze lijken mekaar allemaal even graag te hebben, wat ik enorm fijn vind. ‘k heb dus nog geen moment spijt gehad dat ik er twee heb bijgenomen. En plaats is er inderdaad meer dan genoeg. Deze dagen zitten ze maar amper in de kooi en dat vinden ze geweldig. Het liefst liggen ze in een doos op de verwarming te slapen. 

Saantje’s Ozzy
Zwart bareback

Foto album         

                                                                  

4/11/2013 photo Allerlei051_zps042f4831.jpg

  


Saantje’s Othyn
Agouti bont met spot                                         

Foto album   

 photo Othyn34TF2Z_zps81538100.jpg

  

Saantje’s Odai
Agouti masked

Foto album         

                                                                  

 photo Odai2RF3DZD_zps819c9f03.jpg

Elke avond mogen ze op de zetel komen spelen bij ons en dat lijken ze wel al te weten. Ze durven ook steeds verder op onderzoek uit gaan, mooi om te zien. Ze gebruiken ons ook als klimpaal om op de leuning van de zetel te geraken en komen dan eens onze bril of ons haar onderzoeken haha. Ze zijn echt heel tof! Odai is de nerveuze van de 2 en minder knuffelig. Hij komt wel kijken bij je aan de kooi maar meestal moet je hem er echt uithalen want hij loopt altijd weer weg als je hem wil pakken als hij op het deurtje zit.