Nestplanning Limit

Moeder: Saantje's Keeping Limited Edition
Ouders: Saantje's Iëra x Elisa Rémy
Geboortedatum: 11 maart 2013
Uiterlijk: Zwart downunder bont met spot gewoonoor

Afbeelding

Over Limit:
Eentje die compleet de lijn opvolgt qua gedrag, ze is super actief, open en sociaal, een echt lief clowntje! Ondanks dat ze zo actief is laat ze zich wel makkelijk oppakken en knuffelen en kan ze daar wel van genieten. Ze hangt steevast aan de deur en loopt dan makkelijk over je heen. In de kooi verblijft ze vaak in het loopwiel of speelt ze met de jonge garde.Vader: Saantje's Geronimo
Ouders: Pintor’s Crius x Shita’s Dilemma
Geboortedatum: 9 februari 2012
Uiterlijk: Burmees berken rex dumbo

Afbeelding

Over Geronimo:
Geronimo, een zachtaardig ventje dat steeds aan het deurtje staat te wachten tot het zijn beurt is om aandacht te krijgen. Hij komt tot op de rand of klimt een stukje op de deur om dichter bij je te kunnen komen, hij vindt het heerlijk om gemasseerd te worden tussen zijn schouderbladen, zijn achterhoofd en kan daar zalig van genieten. Ondanks hij redelijk jong is en toch wel speels is hij niet onbezonnen, zomaar ergens afspringen of echt de wilde toer opgaan is niets voor hem, liever kleine dartelhopjes door de kooi of achter je hand aan. Het woord puberen is hem totaal onbekend, zelfs als anderen wat ruig voorbij lopen of spelen dan gaat hij weg of draait hij zich om zodat hij zeker nergens zou bij betrokken raken.
Hij werd in november 2012 al eens papa en alle rittens zijn heel leuk uitgedraaid, allemaal zachte karaktertjes, aandachtsgeil en matig actief.

Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, actieve, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals de ouders.
Verwacht: Zwart, mink, russisch blauw, dove, (rus.blauw) zowel met gladde vachtjes als rex en gewone oortjes (dumbo dragers). Tekeningen in mitted, (vari)berken, downunder met kans op blesjes en spotjes.


Dekking 29/08/2013
Startgewicht: 301 gram

Bevallen: 20/09/2013
Eindgewicht: 389 gram


Nest album

Stamboom van dit nest

Alle update's over de P'tjes

 
Saantje’s Perfect Match (Rattery Saantje)
Zwart japanner/bont downunder rex dumbo

Foto album            

 photo Fotos203_zps23a4e68a.jpgSaantje’s Philou (Rattery Saantje)
Russisch blauw japanner/bont downunder dumbo

Foto album

5/12/2013 photo Fotos153_zps805d92a9.jpg


 
Saantje’s Pebbles
Amerikaans blauw dumbo                        

Foto album 

 photo 22Pebbles1_zpsca3e21b7.jpg


 

Saantje’s Pale Sherry
Amerikaans blauw dumbo   

18/04/2014 Preventief gecastreerd

Foto album                      

 photo 20PaleSher1_zps174c0919.jpg

 Pale Sherry is een echte slaapkont en slaagt er zelfs in om bij Kevin in de trui in slaap te vallen.
 

Saantje’s Pukah                                        
Russisch blauw berken rex dumbo

Foto album

 photo PukahR4TGRYRF_zps3c1ced76.jpg

 


 

 

Saantje’s Pacific Ocean                             
Zwart japanner rex dumbo

Foto album

                                             

 photo pacDDGFD456_zps231579a0.jpg

 


 

 

Saantje’s Prins Karel
Zwart bareback

Foto album

                                                                  

 photo Allerlei199_zps65da3998.jpg

Ze zijn allebei al een flink stuk gegroeid, Goofy is de grootste van de twee.
Ook zijn ze al goed geëvolueerd vinden wij. In het begin mochten ze 's avonds steeds bij ons in de zetel. Af en toe probeerden we ze op de grond te zetten, zodat ze meer ruimte hadden om te ontdekken en spelen. De grond vonden ze allebei maar niks! Ofwel liepen ze direct terug naar onze voeten, ofwel zochten ze een manier om in de zetel te komen. Enkel met een dekentje op de grond vonden ze het wel fijn.

Een paar weken geleden hebben we het nog eens geprobeerd om ze op de grond te zetten. Deze keer gingen ze beiden meteen op ontdekking en kropen ze niet meer naar onze voeten of naar de zetel. Heel de kamer werd grondig geïnspecteerd door hun. Sinds dan mogen ze elke avond (soms ook in de dag als dit kan) vrij rondlopen. We hebben ervoor gezorgd dat ze zelf uit hun kooi kunnen. Zo kunnen ze kiezen, wanneer wij het deurtje openzetten, of ze eruit willen of niet. In het begin snapten ze niet goed waarvoor die buis was (er loopt een buis van hun kooitje tot aan de grond). Ze wilden er niet ingaan, dus liepen ze er maar over. Na een paar keer te proberen, kennen ze het nu heel goed. Wel hebben we onze woonkamer 'ratvriendelijk' moeten maken. :) Dit doordat Kareltje nogal een meester is in het ontdekken van dingen waar hij niet in/op mag en waar hij niet in mag bijten (kabels). Telkens vindt hij wel iets nieuws. En Goofy doet hem altijd mooi na.. haha!  Sinds ze vrij rondlopen zijn ze veel zelfverzekerd geworden. In het begin wisten ze niet hoe ze in/uit de zetel moesten en nu springen ze eruit en erin alsof het niets in. Ook het klimmen gaat veel vlotter. In de kooi klommen ze al heel goed, maar nu geraken ze ook al klimmend in de zetel, kastjes en dergelijke. Naar ons toe zijn ze ook veel aanhankelijker geworden. Karel was in het begin geen ratje dat graag stil zat, Goofy soms wel. Nu komt Karel veel vaker naar ons en vindt hij het niet erg om (niet te lang) geaaid te worden. Het zullen in ieder geval geen 'schootratjes' worden ;) Maar dat vinden we niet erg, want het is ook leuk om hen zo actief bezig te zien!