Nestplanning Kizzme

Moeder: Saantje's Let's Kizzme
Ouders: Saantje's Hazel x Shita's Donder
Geboortedatum: 29 maart 2013
Uiterlijk: Mink berken rex dumbo

Afbeelding

Over Kizzme:
Ze doet me ongelofelijk hard denken aan Gasha haar oma, op de kleur na is ze bijna identiek qua uiterlijk maar ook qua karakter! Ze is actief, open, sociaal, super zachtaardig, stabiele meid die niet zomaar terug schrikt. Ik ben ervan overtuigd dat ze net als Gasha een schitterende mama zal worden!Vader: Callisto Ezra
Ouders: Callisto Aria x Callisto Alemi
Geboortedatum: 8 oktober 2012
Uiterlijk: Dove japanner

Afbeelding

Over Ezra:
Ezra is in april mee gereisd als pubertje naar de rattery, thuis ging hij erg goed met de rittens en bij de mannen vlotte het ook wel tot Destination hem totaal viseerde en Ezra een paar keer lelijk beet. Ezra moest even apart om mooi te herstellen (Destin werd gecastreerd) en achteraf als hij weer in de groep mocht was hij iets wat wantrouwig maar al snel paste hij zich weer aan en leerde de mannen te vertrouwen. Hij is een leuke en stevige man, hij is matig actief en meestal wel te vinden aan de deur voor aandacht.

Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals de ouders.
Verwacht: Zwart, mink, russisch blauw, kans op am. blauw en pearl. Tekeningen in mitted, berken, japanner,... Zowel gladde als rex vachtjes.


Dekking 31/08/2013
Startgewicht: 298 gram

Bevallen: 22/09/2013
Eindgewicht: 353 gram


Nest album

Stamboom van dit nest

Alle update's over de Q'tjes

 

Saantje’s Quality (Rattery Saantje)         
Mink japanner

Foto album

 photo Fotos183_zpsa47fb329.jpg
 

 

Saantje’s Quinta Porto
Dove

18/04/2014 Preventief gecastreerd 

Foto album                                                  

 photo 26QuintaPorto9_zpsd76f923e.jpg

Quizkie en Quinta porto, de zusjes, zijn de likkebeestjes. Als we onze vinger uitsteken, is hij altijd gewassen.


 

Saantje’s Quizkie
Dove bareback

18/04/2014 Preventief gecastreerd  

Foto album                                                

 photo 25Quizkie7_zpseb5a2a6d.jpg

 Quizkie en Quinta porto, de zusjes, zijn de likkebeestjes. Als we onze vinger uitsteken, is hij altijd gewassen.


 

Saantje’s Queen Tessa
Dove rex

11/03/2014 Preventief gecastreerd       

Foto album          

 photo IMG_8194_zps7fbf97db.jpg

Queen Tessa is een klein lief schatje die graag knuffelt en graag speelt met mijn hand. Ze word helemaal gek als ik haar kriebel en dan springt ze van zottigheid meestal boven op een andere rat. ’t Zijn ook allebei acrobaten, zoals je op sommige foto’s kan zien. Binnen de kortste keren zaten ze allebei bovenop dat zwarte speelnet. Met de hele groep gaat het perfect samen. Er zijn geen koppeltjes of trio’s, maar iedereen ligt wel eens met iedereen samen, of spelen met elkaar, of wassen. Ze lijken mekaar allemaal even graag te hebben, wat ik enorm fijn vind. ‘k heb dus nog geen moment spijt gehad dat ik er twee heb bijgenomen. En plaats is er inderdaad meer dan genoeg. Deze dagen zitten ze maar amper in de kooi en dat vinden ze geweldig. Het liefst liggen ze in een doos op de verwarming te slapen.

 


 

Saantje’s Qwiek
Dove (mismarked) japanner

Foto album

                                                                  

 photo Allerlei143_zps523dbe6f.jpg

 
 

Saantje’s Quincy Goofy
Mink (mismarked) japanner                     

Foto album   

 photo Allerlei188_zpsb11c430d.jpg
Ze zijn allebei al een flink stuk gegroeid, Goofy is de grootste van de twee. Ook zijn ze al goed geëvolueerd vinden wij. In het begin mochten ze 's avonds steeds bij ons in de zetel. Af en toe probeerden we ze op de grond te zetten, zodat ze meer ruimte hadden om te ontdekken en spelen. De grond vonden ze allebei maar niks! Ofwel liepen ze direct terug naar onze voeten, ofwel zochten ze een manier om in de zetel te komen. Enkel met een dekentje op de grond vonden ze het wel fijn.

Een paar weken geleden hebben we het nog eens geprobeerd om ze op de grond te zetten. Deze keer gingen ze beiden meteen op ontdekking en kropen ze niet meer naar onze voeten of naar de zetel. Heel de kamer werd grondig geïnspecteerd door hun. Sinds dan mogen ze elke avond (soms ook in de dag als dit kan) vrij rondlopen. We hebben ervoor gezorgd dat ze zelf uit hun kooi kunnen. Zo kunnen ze kiezen, wanneer wij het deurtje openzetten, of ze eruit willen of niet. In het begin snapten ze niet goed waarvoor die buis was (er loopt een buis van hun kooitje tot aan de grond). Ze wilden er niet ingaan, dus liepen ze er maar over. Na een paar keer te proberen, kennen ze het nu heel goed. Wel hebben we onze woonkamer 'ratvriendelijk' moeten maken. :) Dit doordat Kareltje nogal een meester is in het ontdekken van dingen waar hij niet in/op mag en waar hij niet in mag bijten (kabels). Telkens vindt hij wel iets nieuws. En Goofy doet hem altijd mooi na.. haha!  Sinds ze vrij rondlopen zijn ze veel zelfverzekerd geworden. In het begin wisten ze niet hoe ze in/uit de zetel moesten en nu springen ze eruit en erin alsof het niets in. Ook het klimmen gaat veel vlotter. In de kooi klommen ze al heel goed, maar nu geraken ze ook al klimmend in de zetel, kastjes en dergelijke. Naar ons toe zijn ze ook veel aanhankelijker geworden. Karel was in het begin geen ratje dat graag stil zat, Goofy soms wel. Nu komt Karel veel vaker naar ons en vindt hij het niet erg om (niet te lang) geaaid te worden. Het zullen in ieder geval geen 'schootratjes' worden ;) Maar dat vinden we niet erg, want het is ook leuk om hen zo actief bezig te zien!


 

 

Saantje’s Quisto
Dove berken rex

Foto album

                                                                           

 photo Rittens099_zps99bca5df.jpg

 


 

 

Saantje’s Qenzo
Mink berken rex                                        

Foto album

 photo Rittens113_zps822597b8.jpg
 

 

Saantje’s Quiche
Mink japanner rex

Foto album

                                                                  

 photo gmetd054_zps9d367d5b.jpg

 


 

Saantje’s Quty
Dove japanner

Foto album

                                                                  

 photo Quty1_zps71099ede.jpg

Elke avond mogen ze op de zetel komen spelen bij ons en dat lijken ze wel al te weten. Ze durven ook steeds verder op onderzoek uit gaan, mooi om te zien. Ze gebruiken ons ook als klimpaal om op de leuning van de zetel te geraken en komen dan eens onze bril of ons haar onderzoeken haha. Ze zijn echt heel tof! Quty die heeft zijn naam echt niet gestolen. Hij is echt een lief, rustig knuffeltje, al kan hij ook flink in actie zijn hoor haha. Hij komt meer uit zichzelf bij je uit de kooi en als je hem wil terug zetten blijft hij rusti.