Nestplanning Quality

Saantje's W-nest: Saantje’s Quality x YDD Dino

 

Moeder: Saantje’s Quality
Ouders: Saantje's Let's Kizzme x Callisto Ezra
Geboortedatum: 22 september 2013
Uiterlijk: Mink japanner gewoonoor

 photo Fotos183_zpsa47fb329.jpg

Over Quality:
Quality heeft zowel van Kizzme als van Ezra trekjes geerft. Ze is open en stabiel, schrikt niet snel en is nauwelijks van iets onder de indruk. Het lijkt wel of de rittenfase niet echt heeft plaats gevonden, ze lijkt zich meer volwassen te gedragen als gelijk welk ander ritten dat ik ooit heb gehad. Ze houd van aandacht en wel wat lekkers, ze heeft de looks van haar oma Hazel en ook best veel kenmerken van papa Ezra zie ik terug komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vader: Yabba Dabba Doo Dino
Ouders: YDD Mrs. Wolowitz x YDD Howard
Geboortedatum: 22 december 2012
Uiterlijk: Beige effen gewoonoor

 photo Lalles170.jpg

Over Dino:
Toen Dino hier aankwam uit Engeland was hij best bescheiden, hij werd geïntroduceerd bij het nestje rittens dat ik toen had en dat verliep allemaal prima. Hij kon heerlijk genieten van alle extra aandacht. In de grote mannenkooi voelde hij zich een paar dagen 'klein' en vertrouwde de volwassen mannen niet onmiddelijk, onterecht merkte hij al snel en deed binnen de kortste keren niets liever als bij hen in de hangmatten kruipen.
6 oktober 2013 nam hij deel aan Ratevent: en behaalde Beste beige: 1e plaats. Beste effen: 1e plaats. Beste volwassen: 1e plaats

 

 

Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals de ouders.

Verwacht: Zwart, Burmees, Russisch blauw (burmees) kans op mink, dove en pearl allen met gladde vachtjes en gewone oortjes. Tekeningen in effen, mitted en berken.

Dekking mei 2014

Dit nest is te combineren met rittens het X nest.


Dekking: 27/03/2014
Startgewicht: 312 gram

Bevallen: 19/04/2014
Eindgewicht: 380 gram

Quality was niet zoveel bij gekomen, slechts 68 gram en verwachte daarom een kleiner nestje. Ze beviel op 19/04 rond 17u, ik ging buiten de hondjes borstelen en als ik terug binnen kwam rond 18u lagen de rittens overal verspreid, 12 stuks. Niet alleen de rittens lagen daar maar ook de moederkoeken en sommigen waren bedekt onder de ecobale. Ik heb ze er snel uitgenomen, enkelen waren echt al koud maar nog wel in leven. Eentje vond ik levenloos terug en eentje dat nog oppervlakkig ademde, dit ritten overleed enkele uurtjes later.
Ik verwijderde de navelstrengetjes, sommigen plakte de ecobale aan en moest ik dat verwijderen met lauw water. Ik legde de rittens in een bakje met daaronder een warmtebron zodat ze wat warmer kregen, ik markeerde ze en heb ze aangelegd bij Oilily die zich wel ontfermde over de rittens. 10 stuks extra is een hele opgave, verschillende rittens doen het goed maar enkelen zijn zeer mager... Meer dan hopen en Oililiy goed bij voeren kan ik niet doen.

23/04/2014 Alle W'tjes zijn helaas overleden.