Nestplanning United

Saantje's A2-nest: Saantje’s United x Saantje's L Ish

Moeder: Saantje’s United
Ouders: Saantje's Number One x Bog Myrtle Ciaran 
Geboortedatum: 3 maart 2014
Uiterlijk: Zwart variberken gewoonoor

  photo Alles017_zps5745b133.jpg

Over United:
Uni zoals ik ze noem is een gemakkelijke dame, als je je kent is het een echt knuffelratje. Soms is ze wat bezorgd bij nieuwe personen maar laat zich wel optillen en strelen, binnen de 2 minuten is ze dan ook vriendjes met de vreemde persoon. In de kooi is ze normaal actief, het is te zeggen dat ze noch lui of hyper is. Ze houd van eten en snoepjes zonder een echte schrok op te zijn.


 

 

 

 

Vader: Saantje's L Ishi
Ouders:
Saantje's Hazel x Shita's Donder       
Geboortedatum: 29 maart 2013
Uiterlijk: Mink berken Dumbo

  photo 10726277_10152322890886790_1967483455_n_zps45d2749e.jpg

Over Ishi:
Ishi, die ik altijd Pizza noem, is een geweldige vent! Hij is eigenlijk de enige die tot nu toe kan tippen aan mijn (helaas overleden) lievelingsratje Ka-ru (Kruut), terwijl ik ondertussen toch al aardig wat ratjes heb ontmoet. Met Ishi was het eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Toen hij en zijn broertjes 4 weken oud waren kwam ik bij Shana om ze te knuffelen en om misschien al te kiezen. Ik stond voor de kooi met  ventjes en Ishi kwam direct aangerend. Ik deed de kooi open en stak m’n hand naar binnen en Ishi kroop gelijk op m’n hand. Ik heb hem toen in mijn nek gezet en daar is hij de rest van de middag blijven zitten, ik had dus niets te kiezen, ik wérd gekozen! Ishi is een heel zachtaardig en sociaal ventje, hij maakt nooit problemen met andere ratten en hij slaapt altijd wel samen met iemand. Hij heeft één intro meegemaakt met twee rittens uit de opvang en dat deed hij voorbeeldig, hij en zijn broer ontfermden zich gelijk over de kleintjes en binnen no-time lagen ze samen te slapen. Naar mensen is hij ook een grote schat, hij krijgt graag aandacht, hij zit regelmatig te bedelen voor de tralies. Als je hem oppakt is hij een lappenpop, je kunt dan alles met hem doen. Als je hem op zijn rug legt en zijn wangetjes kriebelt gaat hij automatisch likjes geven, zo schattig! En als je dan je neus in de buurt houdt pakt hij je neus vast met twee pootjes en geeft hij likjes op je neus! Hij houdt er alleen niet zo van om kusjes te krijgen, dan duwt hij je gezicht weg met zijn pootjes, haha! Hij is eigenlijk de perfecte “therapierat” voor mensen die bang zijn voor ratten, hij heeft al menig mens “bekeerd” met zijn schattigheid! Ishi houdt ook veel van spelen en gek doen in de kooi, hij vindt een verenstokje erg leuk om achter te jagen en als je hem een beetje door elkaar husselt met je hand gaat hij stuiteren, maar niet te heftig, want het blijft een luie vent natuurlijk ;) Zijn andere hobby’s zijn dan ook slapen en eten :p

 

Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen als rittens, echte knuffelratten een beetje luilakjes als ze ouder worden.

Verwacht: Zwart, mink, kleine kans op russisch blauw, allen gladhaartjes met gewone oortjes en kans op dumbo (dragers). Tekeningen in (vari)berken, mitted en effen.


Dekking: 10/10/2014
Startgewicht: 322 gram

Bevallen: ??/10/2014
Eindgewicht: ?? gram


 

Foto album

Stamboom van dit nest

Alle update's over de A2'tjes