Nestplanning Quana

D-nest: Rapalje’s Quana x Rapalje’s Leonardo


Moeder: Rapalje's Quana
Ouders: Darkstar Eurwen x Rapalje's Kardeiz
Geboortedatum: 8 juni 2011
Uiterlijk: Cinnamon effen gewoonoor

Quana

Over Quana:
Quana is een leuk dame’tje dat als een van de eersten bij het deurtje van de kooi staat, ze is gek op aandacht en klimt ook vaak het deurtje op om aandacht te krijgen. Bij het optillen kan ze zo heel schattig der pootjes tegen haar buikje aantrekken en deze houd ze daar ook heel de tijd. Ze houd wel van een knuffeltje maar loopt minstens even graag gewoon rond. In de groep ligt ze goed tot zelfs vrij onderdanig, ze laat zich vaak wegduwen voor eten of voor een slaapplaatsje. Vaak gaat ze gewoon ergens anders liggen of zoekt ze andere bezigheden zoals in het loopwiel rennen. Het is een mooi gebouwd dame’tje, erg vrouwelijk uitzicht zonder te fijn te zijn, ze is fit en gespierd.

 

Vader: Rapalje’s Leonardo
Ouders: Rapalje's Hazine x Keli's Donkey
Geboortedatum: 11 mei 2010
Uiterlijk: Chocolate berken gewoonoor

Over Leonardo:
Leonardo woont bij Carmelina Lanzillotti (Rattery Topolino in Elst NL) Carmelina beschrijft hem als:
Leo, zoals ik hem liefkozend noem, is een schat van een rat. Hij past goed in de groep en heeft nog nooit ruzie lopen zoeken. Ik heb hem 1 keer zien opkomen voor Aino, omdat zijn eten werd afgepakt. Of hij de Alfa is weet ik niet zeker, maar hij heeft er wel goede potenties voor. Hij zou een prima, zachtaardige, goed regelende, alles onder controle alfa zijn. Aaien is niet echt zijn ding, maar eenmaal bij de baas in de armen, kan hij het toch niet laten om stiekem er toch van te genieten en gaat al snel ploppen en knarsen.
Leo is meer van het spelen en stoeien met de baas.


Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, verschillende ratjes uit de lijn zijn (iets) pittiger gebleken naar kooi genootjes toe, Leonardo en Quana zijn dit zelf niet maar iets wat pittigheid wordt niet uitgesloten.

Agouti, zwart, cinnamon en mink, kleine kans op choco(agouti), ivory, albino of himi met rode oogjes, pearl in effen en berken, gladharig en gewone oortjes.


Dekking 12/12/2010
Startgewicht: 323 gram

Bevallen 2/01/2012
Eindgewicht: 380 gram

Quana beviel van 6 rittens, 3 daarvan hadden blauwe plekken op hun hoofdjes en wouden niet drinken. Ben met Quana en de rittens op controle geweest, zij was compleet in orde en gaf ook voldoende melk de 3 rittens hebben het helaas niet overleefd. De overlevenden doen het wel goed.

Nest album

Stamboom van dit nest

Alle update's over de D'tjes

 

Saantje’s Devka (Rattery Topolino)
Chocolate Mitted

23/11/2012 Abcesje bij de keel
10/05/2013 Mammatumor verwijderd
2014 een 2e mammatumor
28/02/2014 Ingeslapen
Werd 2 jaar; 1 maand en 26 dagen

Foto album

                                                                  

 photo Devka.jpg
Devka is een rat die goed in de groep ligt en bijna nooit voor onrust zorgt in de groep. Soms heeft ze wel haar buien en vindt ze geen enkele rat leuk, maar over het algemeen doet ze het goed in de groep.  Naar mensen toe is ze niet zo aardig. Het is een rat die wel aandacht van je wil, maar ook weer niet. Dat uit zich dan in piepen en als je niet uitkijkt ook in happen. Mij bijt ze als enige niet, maar de andere gezinsleden zijn de dans niet ontsprongen. Er zijn momenten dat ze zich wel makkelijk laat pakken en een aai en knuffel wel kan waarderen, maar meestal niet. Ik aai haar dan ook alleen maar in de kooi, als ze om aandacht komt vragen, want dat doet ze wel. Ze staat samen met de anderen wel vooraan bij het deurtje.Saantje’s Destination (Rattery Saantje)
Zwart Berken

17/05/2013 Gecastreerd
12/02/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 1 maand en 10 dagen

Foto album                                                                         

2.07.2012
Destin kan best hormonaal zijn op sommige momenten, hij vind zijn plaats niet zo goed binnen de groep en valt soms anderen lastig. Dan gaat hij ze stalken en probeert hij sommigen ook op de rug te gooien, alleen voor Cappuccino lijkt hij respect te hebben en gaf Future een oor punctie. Meestal proberen de andere mannen hem te negeren maar dat lukt niet altijd, wondjes maakt hij doorsnee niet wel trekt hij eens een pluk haar uit. Naar mensen is hij wel uiterst sociaal en een echte kneedpop!

 

Saantje’s Dunham (Rattery Saantje)
Pearl Ier (DDP)

17/05/2013 Gecastreerd
24/01/2014 Hartfalen
Werd 2 jaar en 22 dagen

Foto album                                                      

4.03.2012
Dunham is een stuk makkelijker als zijn broer, hij heeft geen problemen in de groep maar is ook vaker alleen terug te vinden in de kooi al is hij best wel blij met gezelschap vooral tijdens dutjes dan. Hij is ook sociaal en ontspannen bij mensen, hij schrikt wel eens maar blijft geen schrik behouden. Hij is best groot en heeft best wat veel vel overschot.

Met dit nest is omwille van diverse redenen niet verder gefokt.

 

Dit nest werd gemiddeld 2 jaar, 1 maand en 9 dagen