Nestplanning Alibi

 

Saantje's C-nest: Saantje's Alibi x Hakuna Matata's Carlisle

Moeder: Saantje's Alibi
Ouders: Keli's Inca x Keli's Gentle
Geboortedatum: 23 december 2010
Stamboomnummer: RSNT-A-01
Uiterlijk: Cinnamon effen gewoonoor

Alibi

Over Alibi:
Alibi is een knuffelbeertje, ze haast zich naar het deurtje voor aandacht en eens je ze vast houd laat ze zich helemaal ontspannen. Ze kan genieten van de knuffels maar is verder ook zeer actief, ze houd van der loopwiel, loslopen, spelen met de hand of andere ratjes etc,…Vader: Hakuna Matata’s Carlisle
Ouders: Hakuna Matata’s Atticus x Zappa Topsy Turvy
Geboortedatum: 24 juni 2010
Uiterlijk: Cinnamon bont gewoonoor
Afbeelding

Over Carlisle:
Carlisle is een reuze leuke vent, een echte knuffelbeer. Hij komt niet afgestormd naar het deurtje maar laat zich zo wel ontspannen opnemen en eens in de armen is hij een grote knuffelbeer die al snel gaat knarsen en ploppen. Meestal is hij altijd op dezelfde plaats in de kooi te vinden. Hij heeft nog geen puberaal gedrag vertoond en ook geen greintje dominantie, een echte dwijl!


Verwachtingen
Door de strakke lijnteelt/inteelt achter mijn A-nest en de soms wat pittige karakters in die lijn wordt het tijd om uit te kruisen. Carlisle is een mooie aanvulling voor mijn A’tjes een rustige, mooie, aangename en stabiele man zonder dominante trekjes.

Ik verwacht nieuwsgierige, vrolijke mensgerichte, mogelijks stuiterballen, maar misschien toch ook wel ratjes met wat dweilpotentie uit deze combinatie.
Verwacht: Cinnamon, mink, mogelijks zwart en agouti in effen, berken, mogelijks variberken, gladharig en gewone oortjes.


Dekking: 17/05/2011
Startgewicht: 374 gram

Bevallen: 9/06/2011
Eindgewicht: 524 gram


Alibi beviel van 14 rittens waarvan 8 ventjes en 6 dames een rittenventje het niet heeft overleefd, de overige rittens deden het uitstekend. Alibi was een uitstekend moedertje en hielp ook mee met opvoeden van Angel haar rittens die daags ervoor geboren waren.
 

Nest album

Stamboom van dit nest

Alle update's over de C'tjes

 

Saantje’s Créme (Rattery Saantje)
Cinnamon (vari)berken
Werd mama van F-nest

9/06/2013 reutel > AB kuur.
5/09/2013 Ademt zeer moeizaam > ingeslapen > longontsteking
Werd 2 jaar, 2 maand en 27 dagen

Foto album

31.10.2012
 Créme stokje zoals ik haar veel noem is een actief ratje, actiever dan gemiddeld en ik denk dat ze al die gekke kinderen en kleinkinderen wel op haar geweten zal hebben! Ze is héél speels en nieuwsgierig, ze durft al wel eens te schrikken maar niet zoveel. Ze is sociaal en mens gericht, was een super goede mama voor haar rittens. Toen ze mee uit logeren was toen Bijoux op date was had ze daar wel wat problemen, ze was opgefokt en heeft toen zelfs gehapt. Waarom weet ik niet, nog steeds niet. Toen ze zelf op date mocht ook bij iemand vreemd gedroeg ze zich wel zoals ik haar ken, actief, speels, open en sociaal aandachtgeil.


Saantje’s Crixa
Cinnamon mitted

9/02/2013 Bloedverlies > geopereerd kwaadaardige tumor aan baarmoeder (BM + eierstokken weggehaald).
22/02/2013 Abces op de hechting
17/04/2013 Zymbal gland tumor
1/05/2013 Ingeslapen
Werd 1 jaar, 10 maand en 23 dagen

Foto album

Crixa is hier samen met 3 andere meiden komen wonen. Aan het begin was het een echte doerak. Op sommige momenten wist ze mij helemaal gek te krijgen met haar streken. Ze kon enorm hoog springen, absurd goed klimmen en ze hielt onwijs veel van knagen. Ze is al vanaf jongs af aan erg gespierd. Uiteindelijk is ze uitgegroeid tot een enorm grote, stevige, gespierde dame. Haar gedrag is echter volledig omgeslagen. Die doerak van vroeger is nergens meer te bekennen. Crixa is veranderd in een grote knuffelkont. Ze ligt heel erg graag bij me, wil graag aandacht en scharrelt tijdens het loslopen wat rond. Alles wat ik het eerst jaar moest missen bij haar maakt ze dit tweede jaar weer helemaal waar. Crixa is zeker een hele bijzondere rat met een heerlijk eigen karaktertje.

 

Saantje’s Callisto (Rattery Rapalje)
Cinnamon mitted

December 2011 gezwollen neus door beet.
22/06/2012 gezwollen neus door beet, pijnstiller
en antibiotica > Hersteld
25/09/2013 Ingeslapen > Slap in de kooi gevonden, porfyrine aan de oogjes, half bij bewustzijn. Gezien de manier waarop ze bewoog waarschijnlijk middenoorontsteking of een tumor.
Werd 2 jaar, 3 maand en 16 dagen

Foto album

Raakt makkelijk over haar toeren, onzekere opgefokte rat. Ze zit gewoon in de groep en gedraagt zich meestal wel, af en toe wil ze wel eens bijten. Qua bouw is ze wel mooi en op twee keer een gezwollen kop na een beet na, is ze gezond.
 
Een paar maandjes terug had ze weer een dikke kop, onder haar kin deze keer. Is wederom vanzelf weggetrokken. Inmiddels wordt ze wel echt oud, ze loopt al sinds mei met steeds slappere achterpootjes. Ook ontdekte ik deze week een tumor in haar lies, ik ga uit van een melkkliertumor, laat het niet meer opereren. Eergisteren was het wel even schrikken, toen zat ze vast in een hokje van het gaas van de kooi, met haar achterpoot. Zat ze te gillen en iedereen te bijten die langskwam. Gelukkig heb ik haar snel los gekregen, ze snapte niet dat ze haar pootje even door moest duwen in plaats van trekken. Ze doet tegenwoordig ook best lief tegen mij, maar vreemden mag ze niet, ze heeft twee keer de vakantieoppas gebeten om ons eraan te herinneren dat ze het nog niet verleerd is. Verder gaat het eigenlijk wel best, ze is nog even bijdehand en hobbelt lekker rond.

 

Saantje’s Camille
Cinnamon mitted

30/05/2014 Dood gevonden
Werd 2 jaar 11 maand 21 dagen

Foto album

Camille is de actieve en de nieuwsgierige van de twee. Ze wil het liefst alle aandacht krijgen en geeft zeer veel lekjes. Ze vindt het fantastisch om rond te crossen in, en buiten de kooi en kruipt zeer graag door al mijn kleren heen. Samen naast elkaar eten is moeilijk, tijdens het eten kunnen ze elkaar blijkbaar niet zo goed verdragen. Bibi gaat helemaal naar de onderkant van de kooi en Camille gaat dan naar de bovenkant. Maar voor de rest zijn er geen problemen onderling, en schieten ze goed met elkaar op.

 

Saantje’s Cava
Cinnamon berken

24/06/2011 Voetje tussen deurtje > zwelling > AB > hersteld.
8/03/2014 Dood gevonden

Werd 2 jaar, 8 maand en 29 dagen

Foto album

 

 

Saantje’s Crispy Cream (Rattery Ratcity)
Mink variberken

Werd mama bij Rattery Ratcity

18/07/2013 Geopereerd aan een vetbult die snel groeide en in het spierweefsel zat, helaas is ze na de operatie overleden.
Werd 2 jaar, 1 maand en 9 dagen

 photo SaantjesCripsyDDFEZ.png
 Saantje’s Cappucino  (Rattery Saantje)
Cinnamon variberken

Vermist april 2013

Foto album

                                                                             

31.10.2012
Cappuccino is alfa sinds Crius overleed, hij was toen nog vrij jong maar de overgang ging erg vloeiend en vooral op een niet-gemene manier. Alle ratten hadden hem zonder problemen aanvaard als alfa en hij hoeft zijn status eigenlijk ook niet te bevestigen, Destination heeft duidelijk wel respect voor Cappu en als hij toch eens zit te klieren en Cappu is in de buurt dan gaat hij er gewoon tussen staan of geeft eens even een duwtje om het gezeur tussen de ratten te stoppen. Hij heeft een ontspannen houding en is eigenlijk liever lui dan moe, hij doet alles graag op zijn ritme en is matig nieuwsgierig. Hij is sociaal naar mensen en naar zijn groepskameraadjes en treedt rechtvaardig op. Hij is mooi fors en gespierd qua bouw.

 

Saantje’s Cracker
Cinnamon mitted

14-05-2012 Behandeld voor mijt
7/09/2013 Overleden, slap gevonden waarna hij 2 keer stuipen kreeg en daarop overleed. Hij had al reeds wat achterhandverlamming.
Werd 2 jaar, 3 maand en 2 dagen

Foto album

 photo 67sbde.jpg
 

 

Saantje’s Credo
Mink variberken

11/08/2012 MOO
18/12/2012 Credo zijn hartje werkt niet goed meer, waardoor hij weinig zuurstof krijgt.. Zijn pootjes en oortjes zagen bleek en hij had moeite met ademhalen..
19/12/2012 Helaas mocht de medicatie niet baten en werd hij dood gevonden in de kooi.
Werd 1 jaar, 6 maand en 10 dagen

Foto album

 photo 486352_4065124303095_1420662408_n.jpg
Credo was mijn knuffelbeertje, mijn luie dikke vent. Hij had zo een geweldig karakter en bleef lekker bij me liggen. In augustus kreeg hij een MOO die gelukkig snel opgemerkt werd en goed genas. Uiteindelijk had hij iets aan zijn hartje, pilletjes mochten helaas niet meer baten.

 

Saantje’s Cardamom (Rattery Woods)
Cinnamon berken

20/02/2013 Ingeslapen: kaakabces met onderliggende tumor.
Werd 1 jaar, 8 maand en 11 dagen

Foto album

 photo ratten26aug2012001klein.jpg
 

 

Saantje’s Chester
Cinnamon berken

2/02/2014 dood gevonden
Werd 2 jaar, 7 maand en 23 dagen

670 gram                                                            

 photo IMG_1488.jpg

Het is wel te merken dat ze redelijk oud beginnen te worden er zit niet zo super veel beweging meer in maar voor een snoepje doen ze nog erg veel. Ze nog samen met Wilson en Brewster in de kooi, begin april is plotseling hun vriendje Koko overleden (net geen 2 jaar geworden) hierna is er wel een paar dagen herrie en gestoei in de kooi geweest, waarom geen idee want Koko was niet de alfa, ik heb het idee dat dat Bruno en Chester samen zijn (ze doen in ieder geval niet onder voor elkaar). Chester is een echte goedzak en vind het op z’n tijd lekker om op schoot te zitten kroelen en gaat dan heerlijk ploppen en knarsen.Verder zijn ze zoals eerder gemeld in goede gezondheid en dat ook altijd geweest.

Chester heeft sinds een tijdje (zo’n 2 maanden ongeveer) een achterhandverlamming die steeds erger wordt, heb hem net ook even op de weeg gezet want ik had al gemerkt dat hij afgevallen is, en hij weeg nog 550 gram dus is best veel afgevallen. Hij komt ook niet meer van de bodem van de kooi af het tot voor kort ging dat nog maar nu niet meer, dus de kooi is aangepast zodat hij beneden kan eten en drinken. Verder doet hij het nog goed en komt nog vrolijk naar de deur “gerent” als ik deze open.


 

Saantje’s Coconut
Cinnamon berken
665 gram.

21/11/2013 Ingeslapen, lusteloos gevonden. Had meerdere bultjes, vermoedelijk tumoren in de buik.
Werd 2 jaar, 5 maand en 12 dagen

Foto album

                                                                  

 photo 48151_10151449373912270_1490377253_n.jpg
 

 

Saantje’s Chestnut
Cinnamon mitted
770 gram.

27/02/2013 Geopereerd lymfeknoop op wang vergoot.
11/03/2013 AB kuur voor wang.
9/04/2013 Ingeslapen
Zymbal gland tumor

Werd 1 jaar en 10 maand

Foto album

                                                                       

 photo 482645_10151449374137270_328690796_n.jpg

1 jaar 6 maand 10 dagen werd het jongst overleden ratje van het nest: 
Saantje’s Credo door hartproblemen. 
2 jaar 2 maand 27 dagen op deze leeftijd werd: 
Saantje's Crème ingeslapen omwille van een te zware longontsteking en hiermee was de helft van het nest overleden.
2 jaar 11 maand 21 dagen werd het oudste ratje:
Saantje’s Camille was heel dicht bij haar 3de verjaardag maar overleed in haar slaap.
Alle leeftijden van de C'tjes maken dat ze gemiddeld 2 jaar 2maand en 20 dagen oud werden.