Nestplanning Angel

Saantje's B-nest: Saantje's Angel x Hakuna Matata's Emmett

Moeder: Saantje's Angel
Ouders: Keli's Inca x Keli's Gentle
Geboortedatum: 23 december 2010
Stamboomnummer: RSNT-A-02
Uiterlijk: Cinnamon effen gewoonoor
Angel

Over Angel:
Angel is om haar exact te kunnen beschrijven een race - stuiterrat, ze haast zich naar het deurtje voor aandacht en houd ervan om met je handen te spelen. Ze is makkelijk te pakken maar lang stilzitten is echter niets voor haar, in je haar spelen daarentegen... Ze houd van der loopwiel en kan daar lang in rondrennen, verder houd ze ook van loslopen, spelen met de hand of andere ratjes etc,…Vader: Hakuna Matata’s Emmett
Ouders: RCT Chim Chimney x Tethys Moto Moto
Geboortedatum: 26 juni 2010
Uiterlijk: Russisch dove bont geblessed gewoonoor
Image

Over Emmett:
Emmett is erg nieuwsgierig, ook vaak nog speels en op een leuke manier ondeugend en zeer mensgericht, hij komt meteen naar het deurtje en is dan ook helemaal ontspannen. Verder is hij zeer mooi van bouw, qua grote een gemiddelde man ca 615 gram. Hij heeft geen pubergedrag vertoont en ook geen greintje dominantie tegenover andere ratten.


Verwachtingen:
Door de strakke lijnteelt/inteelt achter mijn A-nest en de soms wat pittige karakters in die lijn wordt het tijd om uit te kruisen. Emmett is een stabiele, lieve en aangename man die geen problemen veroorzaakt in de groep die bovendien nog erg mooi gebouwd is ook. Behalve dat zijn vader onverwacht dood in de kooi lag rond zijn 2 jaar (is verder nooit ziek geweest) zijn er geen opmerkelijke gezondheidsproblemen.

Ik verwacht eersteklas stuiterballen, nieuwsgierige, vrolijke mensgerichte ratjes uit deze combinatie.
Verwacht: Agouti, zwart, cinnamon kans op mink in effen, mitted en (vari)berken.

Dekking: 16/05/2011
Startgewicht: 340 gram

Bevallen: 8/06/2011
Eindgewicht: 510 gram


Angel beviel van 14 rittens waaronder 8 dames en 6 ventjes waarvan een dame op 11 dagen gestikt is in het papje van Angel, ze is erin gevallen toen ze aan een tepel van Angel was blijven hangen tijdens het zogen. Ze was een heel relaxte moeder, we mochten alles doen met de rittens en zij beruste erin dat we veilig waren voor hen. Ze was ook een goed moedertje voor de rittens van Alibi die de dag na haar eigen nest geboren werden.

Bevalling op film:
http://youtu.be/nV9Evdm-_n4

Nest album

Stamboom van dit nest

Alle update's over de B'tjes

 

Saantje’s Bijoux (Rattery Saantje)
Mink Mitted
Werd mama van E-nest


1/09/2012 Wondje op het oog, behandeld > compleet hersteld.
30/08/2013 Bultje in oksel
21/01/2014 Ouderdom
Werd 2 jaar, 7 maand en 13 dagen

Foto album

4.03.2012

Bijoux is echt een schatje, een heel zachte dame die alles graag even afwacht zonder echt schrik te hebben. Ze houdt van knuffels en aandacht, ze kan daar zo van genieten en zal ook zalig bij je komen en blijven liggen. Ze was ook een prima mama voor haar rittens, ook toen ik steeds Edel uit haar nest moest nemen meermaals per dag om Edel te verzorgen en medicatie toe te dienen. Ze liet dit zonder problemen toe en genoot zelf enorm van de aandacht die ze kreeg als ze op haar nestje aan het voeden was, ik streelde en masseerde ze dan vaak in slaap.

Saantje’s Binoxx
Mink Mitted


6/08/2012 Verslikt, kreeg ontstekingsremmer > hersteld
9/02/2013 Verzwakt, gecontroleerd: Uitgedroogd en ondervoed, hart in orde, longen in orde, lichtbare lichtweg en tanden/kiezen in orde. Voor zekerheid behandeling Carpofen en krachtvoer.
21/02/2013 Overleden > Hypofysetumor
Werd 1 jaar, 8 maand en 13 dagen

Foto album

Noxx is hier komen wonen samen met nog 3 andere meiden, maar ze is voor mij mijn 'eeuwige ritten'. Terwijl de rest opgroeit en verandert in gedrag is Noxx nog altijd het drukke speelse rittentje. Ze is nergens bang voor, staat altijd graag vooraan, komt altijd kusjes geven en knuffels halen en houdt ontzettend van loslopen en spelen. Ze is altijd slank gebleven. Ze is niet klein qua lengte, maar wel licht in gewicht. Het is echt een schitterende rat qua bouw. Inmiddels gaat ze naar de 2 jaar, maar dit is absoluut nog niet aan haar af te zien. Niet aan haar lichaam maar ook zeker niet aan haar gedrag.

Saantje’s Britt
Cinnamon Mitted

18/06/2014 Ingeslapen omwille van tumor.
Werd 3 jaar en 10 dagen

                                                                          

13.07.2011

Britt is een zachtaardig ratje. Lief en aanhankelijk naar iedereen. Zit graag bij je en speelt graag. Onderdanig naar de andere rat Lilly toe. Soms is er onenigheid in de kooi, als Lilly weer eens voer afpakt van Britt. Daarom neem ik tijdens het eten nu vaker Britt apart, zodat zij ook lekker kan eten. Samen spelen doen ze helaas vrij weinig, maar als ze slapen, dan liggen ze wel altijd tegen elkaar aan in de hangmat.

Het nog steeds heel goed gaat met Britt! Met haar gezondheid gaat het ook prima. Qua bouw is ze aan de kleine kant. Haar karakter is heel zachtaardig en lief. Ze is nieuwsgierig en kan af en toe eigenwijs zijn. Verder is het een heerlijke knuffelrat geworden, die je het liefst de hele dag kusjes geeft en lekker bij je zit. Met Lilly speelt ze helaas nog steeds niet. Ze vindt het wel fijn om samen lekker in de hangmat te liggen.

Saantje’s Brooklyn (Rattery Rootz)
Cinnamon Mitted
Werd mama bij Rattery Rootz H-nest


8/03/2012 Klein bultje in de lies > onbekend. + Gecastreerd.
20/03/2012 Zwaar verslikt > AB voor zekerheid
3/04/2012 Bultje verwijderd
5/06/2013 Bultje verwijderd
21/06/2013 Abcesje in hals (genezen)
21/12/2013 Bultje in flank
7/03/2014 Ingeslapen
Werd 2 jaar, 8 maand en 29 dagen

 photo BrooklynDFDD35.png
Alles gaat helemaal goed met haar! Ze is een lekkere volle tante, ligt goed in de groep, is gek op eten en lijkt volledig gezond nog. En volgende maand is ze alweer jarig natuurlijk, dat gaan we zeker vieren.
 
Ze doet het nog best goed voor haar leeftijd! Je merkt wel duidelijk dat ze ouder wordt helaas, wat slapper en dunner.
 
Ze was een erg leuk en lief ratje, altijd komen kijken om een aai en knuffel.

Saantje’s Bibi
Cinnamon Berken

9/06/2014 Dood gevonden

Foto album       

13.07.2011
Bibi is heel zacht en lief maar wacht wel graag af voor ze iets gaat verkennen. Vroeger vond ze het niet zo leuk om opgepakt te worden, maar dat gaat de laatste tijd al veel beter. Ze houdt ervan om te luieren in de hangmatten en gewoon rustig te kijken wat er allemaal gebeurd buiten de kooi. Samen naast elkaar eten is moeilijk, tijdens het eten kunnen ze elkaar blijkbaar niet zo goed verdragen. Bibi gaat helemaal naar de onderkant van de kooi en Camille gaat dan naar de bovenkant. Maar voor de rest zijn er geen problemen onderling en schieten ze goed met elkaar op.

Saantje’s Belle-Vue
Cinnamon Effen

Foto album

                                                                             

Wij zochten onze eerste ratjes maar wilden liever niet starten met kleintjes, via een website zagen we dat er twee dames vrij gekomen waren bij Shana. We hebben mail contact gehad en gingen 2 maal op visite, we waren onmiddelijk verkocht aan Belle! Wat een schat van een rat was en is dat nog steeds, ons eigen "knars"concertdoos!

Saantje’s Bizzy Bee (Rattery Ratcity)
Cinnamon (vari)Berken
Werd mama bij Rattery Ratcity

18/07/2013 Hypofysetumor die geremd lijkt door castratie.
16/09/2013 Ingeslapen (begon af te vallen).
Werd 2 jaar, 3 maand en 8 dagen

 photo SaatjesBizzyBeeDDGESFZS.png


Saantje’s Balou (Rattery Saantje)
Mink (vari)Berken
Werd papa van het I-nest en J-nest

Mei 2012 herkend als officieel Therapiedier
1/09/2012 Wondje op het oog, behandeld > compleet hersteld.
3/09/2013 Reutelt > behandeld > blijft chronisch.
1/10/2013 Ingeslapen wegens longontsteking
Werd 2 jaar, 3 maand en 23 dagen

Foto album

31.10.2012
Wat een vent mijn Balou, actief maar niets overdreven hij weet precies wanneer hij mag gek zijn of wanneer het tijd is om rustig te blijven zitten. Hij is heel open en sociaal maar matig nieuwsgierig, hij houd van contact en kan heerlijk luieren in de handen of op de schoot van anderen. Hij lijkt extra goed te zijn met kinderen, rustig terwijl hij gehandeld word maar hij reageert wel actief op hun als ze hem tot actie willen aanzetten. Balou de minke beer word er wel eens vaker tegen hem gezegd vooral dan door kindjes, afgeleid van "Baloe de dikke beer"

Saantje’s Baqui
Cinnamon (vari)Berken
Werd papa van het H-nest


15/11/2012 Rijpend abcesje in de oksel.
8/11/2013 Overleden ten gevolge van longtumor.
Werd 2 jaar en 5 maand

Foto album

Baqui was een erg actief en speels ritten. Hij ligt goed in de groep en heeft geen duidelijke puberteit doorgemaakt. Als volwassen man is hij nog steeds erg actief, vrolijk en speels. Hij blijft redelijk klein en heeft ook nog een erg jeugdig uiterlijk.

Baqui is intussen uitgegroeid tot een mooie volwassen man die er ondanks zijn leeftijd nog erg jong uitziet. Hij ligt goed in de groep en is zelden betrokken bij ruzietjes. Hij lijkt hoog in rang te staan in de groep. Hij krijgt graag aandacht van mensen, en vraagt dit op een rustige niet-opdringerige manier.

Saantje’s Bumper
Mink Mitted


20/05/2012 Beschadigd oogje (volledig grijs), volledig goed gekomen met oogdruppels.
29/09/2012 Abcesjes in lies gespoeld met L-Mesitran
01/2014 Achterhandverlamming
02/2014 Oogontsteking > medicatie
17/02/2014 Ingeslapen, oog bleef ontstoken
Werd 2 jaar, 8 maand en 9 dagen

Foto album

 photo 207w751.jpg
Bumpertje woont inmiddels alweer ruim een jaar (van 25 november 2012) bij mij.
Het begint nu wel een oud mannetje te worden...wat last van een achterhandverlamming (maar klimt nog wel tot boven in de kooi - ferplast Aria volière) en hij krijgt wat extra hapjes omdat hij ook wat minder vol begint te worden...
Een echte knuffel is het niet...af en toe even knuffelen en een kus vindt hij prima, maar verder wil hij graag lekker rondlopen en alles onderzoeken. En daarna lekker ergens onder bij mijn voeten gaan liggen (zodat ik moet uitkijken als ik me wil bewegen zodat ik 'm niet omver duw :gniffel: )

Saantje’s Brevis
Cinnamon Mitted

10/12/2013 Dood gevonden    
Werd 2 jaar, 6 maand en 2 dagen                  

Foto album

Brevis is een super knappe vent die nooit gepuberd heeft en nog steeds hypere buien heeft. Hij staat altijd aan het deurtje voor aandacht en is altijd bereid om op onderzoek uit te gaan. Toen hij pas hier was kreeg hij een hap uit zijn oor, voor de rest heeft hij nooit iets gehad.

Saantje’s Bislook (Rattery Woods)
Mink Berken

18/04/2013 Ingeslapen, piemel en schacht waren compleet naar buiten gekomen en kon niet worden terug gezet. Vast bultje op de rug ter grote van een erwt.
Werd 1 jaar, 10 maand en 10 dagen

Foto album        

 photo ratten26aug2012002klein.jpg


Saantje’s Bruno
Cinnamon Mitted

29/04/2014 Overleden
Werd 2jaar, 10maand en 21dagen

664 gram                                                        

Het is wel te merken dat ze redelijk oud beginnen te worden er zit niet zo super veel beweging meer in maar voor een snoepje doen ze nog erg veel. Ze nog samen met Wilson en Brewster in de kooi, begin april is plotseling hun vriendje Koko overleden (net geen 2 jaar geworden) hierna is er wel een paar dagen herrie en gestoei in de kooi geweest, waarom geen idee want Koko was niet de alfa, ik heb het idee dat dat Bruno en Chester samen zijn (ze doen in ieder geval niet onder voor elkaar). Chester is een echte goedzak en vind het op z’n tijd lekker om op schoot te zitten kroelen en gaat dan heerlijk ploppen en knarsen.Verder zijn ze zoals eerder gemeld in goede gezondheid en dat ook altijd geweest.

Bruno is nog vrolijk en ook strek genoeg in de poten maar verblijft nu ook redelijk veel beneden in de kooi, omdat de heren graag met z’n vieren bij elkaar zijn en slapen. Heb hem wel ook even op de weeg gezet net en hij is 600 gram dus ook afgevallen, maar nu hebben ze sinds een tijd ander voer dus daar zou het ook nog aan kunnen liggen.