Nestplanning Fantasia

Saantje’s Fantasia x Saantje’s Balou

Moeder: Saantje’s Fantasia
Ouders: Saantje’s Créme x Anoki van Tumtum
Geboortedatum: 5 februari 2012
Uiterlijk: Zwart bont met spot gewoonoor

Over Fantasia:
Zodra het deurtje open gaat is ze een van de eersten om daarop te klimmen en dan langs de zijkant bovenaan heen en weer te lopen voor aandacht. Ze is heerlijk actief, onbevreesd, open, sociaal, gek op aandacht en spelen met het baasje.
Vader: Saantje’s Balou
Ouders: Saantje’s Angel x Hakuna Matata Emmett
Geboortedatum: 8 juni 2011
Uiterlijk: Mink berken gewoonoor

Balou

Over Balou:
Een schat van een rat, dat is wel het minste wat je van Balou kan zeggen. Hij staat meteen aan het deurtje om heerlijk lang te knuffelen, schootje hangen en daarbij te knarsen en ploppen. Heel relaxt, puberen kent hij ook niet, speelt graag met het baasje. Absoluut niet schrikkerig en kan zich makkelijk in allerlei situaties aanpassen.
Balou is in mei 2012 erkend als officieel Therapierdier.


Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals de ouders.
Verwacht: Zwart, mink, kleine kans op russisch blauw allen met gladde vachtjes en gewone oortjes
Tekeningen in (vari)berken, bont en capped met kans op spotjes


 

Dekking 24/07/2012
Startgewicht: 297 gram

Bevallen 14/08/2012
Eindgewicht: 350 gram

 

Fantasia leek lang niet drachtig te zijn maar de laatste dagen kwam ze dan toch aan en beviel van 5 rittens waarvan 3 dames en 2 ventjes. Fantasia was ook een super leuk moedertje, een bezige bij want ze was steeds bezig met het nestje herschikken en de ecobed goed te leggen. Ze bouwde ook met alle te vinden ecobed in de duna een groot nest! Ze had geen problemen dat ik in de duna kwam en met de baby's bezig was, andere personen had ze liever niet bij de duna dan ging ze bovenop haar nestje zitten.

Fantasia werd 29/08/2012, twee weken na haar bevalling ziek, ze kreeg een gesloten baarmoederontsteking waarschijnlijk het gevolg van haar nestje. Tijdens de bevalling is er vuil achter gebleven in de baarmoeder en dit is gaan ontsteken, tot haar laatste uur was het niet te zien dat ze zo ziek was. Toen ik het opmerkte ben ik meteen naar de dierenarts gegaan, deze vermoede een baarmoederontsteking en zou haar nog opereren, helaas mocht ze de operatie niet overleven. Haar rittens werden zonder problemen opgevangen door mijn ander moedertje Gasha.

Nest album


Stamboom van dit nest

Alle update's over de I'tjes

 
Saantje’s Iëra (Rattery Saantje)
Zwart bont met spot

Foto album

                                                                        

 photo rattenfotos028.jpg
 Iëra is net een kopie'tje van haar mama, ook aan durfal en misschien zelfs nog nét iets erger. Zodra je aan de kooi komt huppelt ze al rond om je aandacht te trekken, ze houd van aandacht maar eveneens zoekt ze een plaatsje waar ze kan ontsnappen. Zo vind ik haar vaak terug onder of achter de kooi, meestal komt ze ook gewoon zelf weer terug aangelopen eens ze die kanten 'gecontroleerd' heeft.


Saantje’s Isha
Zwart (mis) masked

Foto album

                                                                            

 photo RatNatashIsha.jpg
Isha is goed op weg het evenbeeld te worden van Fauve. Ze is gek, jong, onbevreesd en aandachtsgeil. Ze loopt graag rond en verkent daarbij het liefst zoveel mogelijk nieuwe dingen. Een dagelijkse verkenning van het baasje hoort daar nu eenmaal bij. Ze zal er zelf wel voor zorgen dat je haar opmerkt. Ik ben helemaal fan en hoop dat ze net zo mag uitgroeien als haar tante. Ze laat zich makkelijk opnemen en is heel relaxt in haar contact(en) met ons. Ze is erg snel, vaak tot flitsend toe. Ze bruist van energie en staat open en vrolijk in het leven. Gegarandeerd de grootste speelvogel van de bende, ze is daarnaast ook erg intelligent en stelt het prijs om geprikkeld te worden. Houdt van uitdaging, deinst voor weinig terug, speelt graag met haar slaafjes. Een wijsneusje met pit en karakter en tevens een engeltje.
 
Isha en Hade hollen door het leven. Beide ratjes met voldoende energie. Isha heeft een hoog knuffelgehalte, samen met Gwynie de grootste knuffelaars. Ze kunnen zich er echt bijna bij neerleggen. Draaien hun kopje mee met jou bewegingen, zodat je toch maar net dat ene, beste plekje kan raken :) Hade is nog steeds loopwielverslaafd en zo komen we bij....

 

Saantje’s Isolde (Rattery The Green Mile)
Mink capped met spot

Foto album

Werd mama bij Rattery the green mile: E-nest

 photo IsoFGEDE23.jpg
Isolde is een open en sociale dame die erg nieuwsgierig is. Staat altijd als eerste te trappelen om gekroeld te worden. Van spelen krijgt ze niet genoeg, ze rent als een dartel veulen doorheen het hok om dan op je te springen en op je schouder te zitten turen, om dan weer vrolijk door het hok te rennen en van hangmat naar hangmat te springen. Een vrolijke rat die ook erg goed in de groep ligt. Geeft nooit problemen en vertoond geen dominant gedrag. Ze heeft energie voor tien en maakt me vrolijk! Een leuke clown!

 

Saantje’s Ilja
Zwart variberken met spot

Foto album

                                                              

 photo Ilja457FED.jpg
Ilja is een erg actief ritten, die alles nog een versnelling hoger doet dan een normaal ritten. Hij stuitert door het leven en wil overal bij zijn. Hij is nergens bang van en wil altijd spelen.
 
Ilja blijft een kleine springboon. Hij is fijn gebouwd met een mooi rittensnoetje. Hij gaat erg happy door het leven en wil met iedereen spelen. Een ratje dat altijd druk bezig is met kattenkwaad uithalen. Geen gezondheidsproblemen.


Saantje’s Iwein
Rus. Dove (mis) masked

10/01/2014 Nierfalen    
Werd 1 jaar, 4 maand en 26 dagen                                 

Foto album        

Iwein komt ook iets minder vlug naar mij toe, maar toch iéts vlugger dan Gerard verder is het wel een curieuzeneus, gaat alles graag verkennen.