Nestplanning Bijoux

E-nest: Saantje's Bijoux x Ratzoo's Charle

 

Moeder: Saantje’s Bijoux
Ouders: Saantje's Angel x Hakuna Matata Emmett
Geboortedatum: 8 juni 2011
Uiterlijk: Mink mitted gewoonoor

Image

Over Bijoux:
Bijoux doet echt haar naam eer aan, het is zo’n lief zachtaardig dame’tje! Als klein rittentje bezeerde ze haar oogje en dat moest ik 5 x daags druppelen, telkens kon ik haar gewoon vooraan het deurtje opnemen en zonder tegen werken druppelen, ze genoot zelfs van de extra aandacht erna. Gelukkig is haar oogje zonder problemen genezen, je ziet er niets meer van. Ze is verder ook enorm sociaal, ze hoeft niet lang bij je te zitten eer ze lekker begint te ploppen en zich uitgebreid te wassen in je handen. Bijoux is tot nu toe het knapste dame’tje dat ik al gefokt heb, ze is bijzonder mooi en verhouding en heeft een koppie om op te eten! Ze werd op Ratevent 2011 beste jeugd.Vader: Ratzoo's Charle
Ouders: Rapalje's Hope x Parzivals Q-pid
Geboortedatum: 23 april 2010
Uiterlijk: Zwart "effen"

Over Charle:
Charle woont bij Gwendolyn en beschrijft hem als:
Charle is een droom van een man, zowel qua uiterlijk als karakter. Qua uiterlijk is hij erg mooi gebouwd, mooi stevig, maar niet te dik. Daarnaast heeft hij ook een extreem schattig koppie! Qua karakter is hij echt zalig. Als ritten was hij lichtjes gestoord, wat hem een erg leuke ritten maakte. Met het ouder worden is hij een echte dweil geworden, hiermee won hij zelfs een prijs voor 'meest relaxte rat' op RatEvent 2011. Hij vindt echt alles ok, waardoor hij hier natuurlijk altijd uitgebreid geknuffeld wordt! Hij heeft ook nooit gepuberd en is altijd al gezond geweest.Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals hun ouders.

Zwart, mink. Allen glad haar en gewone oortjes. Tekeningen in effen en mitted.


Dekking 7/01/2012
Startgewicht: 322 gram

Bevallen 28/01/2012
Eindgewicht: 391 gram


Bijoux beviel van 6 rittens waarvan 2 dames en 4 heertjes, ze was enorm moe na de bevalling maar wel relaxt. Je kan er meteen bij om haar te aaien en de rittens aan te raken, ze is snel even gaan eten aan der papje maar ging ook weer snel op haar nestje zitten.

Nest album


Stamboom van dit nest

Alle update's over de E'tjes

 

Saantje’s Ealynn
Zwart berken

22/01/2014 verwijdering kleine tumor.
29/07/2014 verwijdering tumor.

Foto album    

 Ealynn heeft een rustig en zacht karakter, desondanks is ze toch duidelijk aanwezig binnen de groep, daar fungeert ze een beetje als moedertje van de bende. Nochtans is ze haar jeugdige gestuiter niet helemaal kwijt. Verder is ze zeer respectvol naar ons en anderen toe en komt ze heel evenwichtig over. Ze is en was meteen vriendjes met al de rest van de ratjes. Met haar knappe hoofdje en mooie, zwarte glans weet ze iedereen in te palmen. Haar pretoogjes zijn haar sterkste troef en die weet ze handig uit te spelen. Ze laat zich graag zien, is graag in onze aanwezigheid en houdt van een dagelijkse knuffel. Je kan niet anders dan haar beminnen.
 
Ealynn is nog steeds een echt moedertje. Zo rustig, menslievend, ... Ze heeft geen poot/nageltje uitgestoken naar de rittens. Is een hoofdkussen voor de anderen. Is super flink geweest bij de DA vrijdag. Hadden haar meegegeven als vriendje voor Fauve omdat dat de beste combi leek. Ze was echt zo zorgzaam/waakzaam voor haar, dat was echt geen inbeelding.


Saantje’s Edelweiss (Rattery Saantje)
Zwart berken

5/02/2012 Stukje staart amputatie > infectie reisde verder.
10/02/2012 Staartje geamputeerd > staartloos > geheeld.
20/09/2013 Gevallen > gebroken achterpootje + wondje (abces) op poot.
21/01/2014 Genas moeilijk van pootbreuk en bleef last hebben, Bijoux bleef altijd voor haar zorgen maar zij te oud werd om voor haar te zorgen was het ook voor Edel genoeg geweest
Werd 1 jaar 11 maand en 3 weken

Foto album                                        

4.05.2012
 Geflipt, knots gek ding is zowat het minste dat er over Edel te zeggen valt. Het feit dat ze geen staart heeft houd haar niet tegen om door de kooi te racen en te springen als een bezetene! Ze is enorm mens gericht, zodra ze denkt dat ze aandacht kan krijgen komt ze meteen afgelopen en dan springt ze gewoon naar je toe meestal zonder waarschuwing vanuit de kooi zodra de kooi open gaat. Soms is dat wel eens schrikken en eens ging het eens mis dat ik me net verzette en ze dus naast me op de grond lande, geen al te zachte landing waar ze zelf toch ook van geschrokken was. Gelukkig had het geen gevolgen voor haar en het afgeleerd, nee dat is ze het zeker niet! Doordat ze van zo jongs af aan antibiotica moest krijgen i.v.m. de staartamputatie is ze zeer klein gebleven, het stompje moet ik ook geregeld verzorgen zodat er geen harde korsten opkomen.


 

Saantje’s Excalibur (Rattery Saantje)
Zwart berken
Werd papa van het E-nest bij Rattery The Green Mile

31/07/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 6 maand en 3 dagen

Foto album

2.07.2012
 Scalibur zoals ik hem het vaaks noem is een aanwezig ventje in de kooi. Actief, speels, nieuwsgierig, aandachtsgeil ventje is hij. Daarnaast kan hij zich wel behoorlijk aanstellen tegenover de andere mannen in de kooi terwijl ze hem niets doen of zelfs geen bedoelingen hebben om hem iets te doen. Soms piept hij al als ze gewoon naast hem komen liggen of te snel voorbij hem racen. Als hij aan het eten is en ze komen te dicht bij dan wordt hij bijna 'dood'gedaan in zijn ogen.

 

Saantje’s Edward
Zwart berken 

2/04/2014 Overleden  
Werd 2 jaar, 2 maand en 3 dagen                             

  Edward is de alpha uit mijn kooi, en is eigenlijk behoorlijk dominant, maar niet problematisch alvast. De rest kan er mee omgaan maar bij introductie deed hij toch ff moeilijk, hij is ook altijd als eerste uit de kooi en heeft eigenlijk van niets schrik. Hij is ook super sociaal.

 

Saantje’s Emrys
Zwart mitted

Werd papa van het M-nest         

6/03/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 1 maand en 6 dagen

Foto album        

Emrys is mijn hypere, aandachtsgeile vent. Meneer wil altijd wel op onderzoek gaan, als de kooi even openstaat is hij weg. In de kooi kan hij het met iedereen goed vinden en ook bij mensen is het een super lief ventje. Likjes geven, met mijn handen spelen en aaitjes krijgen vindt hij geweldig. Nooit gepuberd en nooit last gehad van zijn gezondheid.

 

Saantje’s Enomwoyi
Zwart mitted

8/05/2013 Bloed in urine, ontsteking > AB kuur > hersteld.
14/01/2014 reutelt > in behandeling
16/01/2014 Operatie / spoelen van talgklier bij gehoorgang.
28/01/2014 Ingeslapen
Werd 2 jaar.

Foto album

                                                                              

 photo 551296_10151544872607270_2075500186_n.jpg