Nestplanning Créme

Saantje's F-nest: Saantje’s Créme x Anoki van Tum Tum

Moeder: Saantje's Créme
Ouders: Saantje's Alibi x Hakuna Matata Carlisle
Geboortedatum: 9 juni 2011
Uiterlijk: Cinnamon variberken gewoonoor

Créme

Over Créme:
Créme is een zeer bezig dame’tje, in de kooi verzamelt ze wel altijd iets zowel het ecobed, als voertjes als andere leuke hebbedingetjes. Ze staat netjes in het rijtje aandachtsgeile dames aan het deurtje en als je niet oplet probeert ze wel eens langs het deurtje op verkenning te gaan. In de handen is ze compleet ontspannen, een lekker kneedpoppetje dat haar voetjes zo schattig tegen der buikje aantrekt. Verder is ze knap gebouwd, goede verhoudingen. Mijn C’tjes blijken zo goed als allemaal iets groter dan standaard voor hun leeftijden maar Créme zelf heeft een gemiddeld postuurtje voor haar leeftijd, ideaal als fokdame’tje!Vader: Anoki van Tum Tum
Ouders: Boaz van Blue Moon x Angel van Ratters
Geboortedatum: 2/01/2010
Uiterlijk: Zwart masked gewoonoor

Over Anoki:
Anoki woont bij Salina van Rattery Charmed Ones:
Anoki is een lieve rustige vent die liever lui dan moe is en zeer vriendelijk is naar andere ratten en ligt daarom goed in de groep. Heeft geen illusies dat hij ooit alpha zal worden en vermijd akkefietjes. Hij is sociaal en kan genieten van de aandacht die hij krijgt in en buiten de kooi, hij gaat meteen lekker trillen en ploppen.
Verder is hij alltijd goed gezond geweest tot op dit moment aan toe.


Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, vrolijke, mensgerichte, ratjes die er van houden om geknuffeld te worden.

Verwacht: Agouti, zwart, allen gewoonoor met gladde vachtjes in verschillende bonte tekeningen.


Dekking 13/01/2012
Startgewicht: 321 gram

Bevallen 5/02/2012
Eindgewicht: 443 gram

 

Créme zette haar bevalling in om 13u28, ze bleef heel de bevalling enorm rustig en op een uurtje was ze klaar. Ze blijft op haar nest alle rittens wassen en voeden, ze heeft er geen probleem mee dat ik haar of de rittens aanraak. Ik telde 5 dames en 4 ventjes en ze zien er allemaal goed uit.

Nest album


Stamboom van dit nest

Alle update's over de F'jes

Saantje’s Fantasia (Rattery Saantje)
Zwart bont gespot
Werd mama van het I-nest

29/08/2012 gesloten BMO, overleden in operatie.
Werd 6 maand en 24 dagen

Foto album

4.05.2012

Zodra het deurtje open gaat is ze een van de eersten om daarop te klimmen en dan langs de zijkant bovenaan heen en weer te lopen voor aandacht. Ze is heerlijk actief, onbevreesd, open, sociaal, gek op aandacht en spelen met het baasje. Ze heeft me even aan het lijntje gehouden toen ze drachtig was, het leek alsof het niet gelukt was en toch gaf ze me 5 rittens. Helaas ontwikkelde ze een gesloten (zonder symptomen) baarmoederontsteking na da bevalling die niet opgemerkt werd en overleed toen haar rittens 14 dagen oud waren. Ik ben met haar nog naar de dierenarts gevlogen, die vermoede meteen een BMO maar toen ze in slaap werd gedaan voor de operatie verliet ze ons.


Saantje’s Finesse (Rattery Saantje)
Agouti variberken

15/09/2013 Ingeslapen wegens inwendig geknapt buikabces.
Werd 1 jaar, 7 maand en 10 dagen

Foto album

 photo rattenfotos462.jpg

Actie, actie actie is alles wat er in Finesse haar hoofdje omgaat. Steevast is ze altijd in het loopwiel terug te vinden en vaak loopt ze door haar enthousiasme het wiel ook wel eens uit de haakjes, best grappig om dan een loopwiel naar de andere kant van de kooi te zien rollen met een nog rennende Finesse erin tot ze ergens tegenaan botst en het wiel omvalt. Eens het wiel weel vast hangt staat ze al te wachten om weer te mogen rennen, hop naar het volgende rondje! Ondanks dat ze zo actief is binnen en buiten de kooi is ze erg rustig eens ze bij jou zit, ze kan ongelofelijk genieten van wat persoonlijke aandacht.


Saantje’s Fauve
Cinnamon berken

7/06/2013 geopereerd aan goedaardige tumor, nog geen half tic-tacje groot.
10/2013 geopereerd aan goedaardige tumor, nog geen half tic-tacje groot.
22/01/2014 geopereerd aan 2 kleine tumoren. (mammatumoren)
30/08/2014 Overleden

Werd 2 jaar, 6 maanden en 25 dagen

Foto album

Fauve is een alerte, waakzame dame. Vaak ligt ze van hogerop alles te observeren. Ze is erg nieuwsgierig, wil alles gezien hebben en is overal als eerste bij. Deinst voor weinig terug. Het is een erg menslievend dametje die houdt van een streel of een stevige knuffel. Wanneer ze de kans krijgt komt ze graag naast je op de zetel liggen, onder je haar op je schouder zitten of kruipt ze bij je in het dekentje. Ze is graag bij je in de buurt en durft je tijdens het loslopen wel eens achterna lopen, wanneer je haar roept komt ze flink aanrennen. Als dank voor alle aandacht overlaadt ze je met kusjes/likjes. Heeft een gezonde dosis energie en weet die te kanaliseren op een positieve manier. Erg intelligente meid die weet wat ze wil en een echte vriend.

Fauve is wat rustiger geworden, maar kan evengoed nog stuiteren. Ze is even boos geweest op Luna, Kyra deerde haar niet. Geen erg hoor, ben ook niet hoeven tussenkomen ofzo. Het was eigenlijk best grappig om zien, de anders altijd lieve en zachte Fauve wou plots toch eens laten zien dat ze ook boos kon zijn :)


Saantje’s Finkel
Mink Bont

5/05/2012 val van de kast, een dag
wat verdwaasd maar daags erna prima.

Foto album

                                                                                  

 
Finkel heeft een zeer rustig en aangenaam karakter naar mensen toe. Ze is nooit opgefokt of schuw, maar houdt ervan op geaaid te worden. Regelmatig komt ze zelfs gewoon bij/op je zitten om gewoon wat te relaxen in gezelschap. Ook op vlak van eten doet ze het op haar manier: alle lekkere stukjes stockeren in een hoekje ipv meteen aan te vallen. Leuk voor haar, minder leuk als je achter de zetel alles moet gaan opruimen! Finkel viel bij een klim-ongelukje toen ze jong was van de kast en was hiervan enige uren zeer verdwaasd, maar ze kwam er zonder vachtscheuren weer vanaf.

Saantje’s Floo
Mink Berken

17/02/2013 Dood gevonden
Werd 1 jaar en 12 dagen

Foto albumSaantje’s Future (Rattery Saantje)
Zwart bont gespot
18 november 2012 erkend als officieel Therapiedier

17/03/2014 Dood gevonden
Werd 2 jaar, 1 maand en 12 dagen

Foto album

 photo rattenfotos249.jpg

Future valt op door zijn mooie en grote bouw en nee dan bedoel ik geen vet want hij is mooi stevig en gespierd, inmiddels is hij ook mooi in proportie uitgegroeid tot een leuke maar zeer zachte man. Hij doet het goed in de groep en is makkelijk in de omgang, aan puberen doet hij totaal niet mee. Hij stelt zich nooit aan maar stelt zich neutraal op, piepen heb ik hem nog nooit weten doen maar ook nog nooit weten ruzie maken. Hij is geen alpha maar staat wel redelijk bovenaan de groep, hij is gematigd actief, niet echt super speels, wel open en sociaal, hij is echt een kneedpoppetje in de handen en valt bijna meteen in slaap bij je. Hij is matig nieuwsgierig naar de omgeving, voor hem is alles prima.


Saantje’s Flip (Rattery Charmed Ones)
Russisch Dove capped geblesd

8/07/2013 Overleden > Longontsteking
Werd 1 jaar; 5 maand en 3 dagen

Foto album


Saantje’s Finias
Zwart capped geblesd

Foto album

                                                                             

 photo FiniaS3453278HG.jpg

Gezondheid is goed, hij heeft enkel soms last van porfyrine rond 1 oogje door een verstopte traanbuis.
Finias was een erg actief en speels ritten. Momenteel zit hij in de puberteitsleeftijd, maar hier is niets van te merken. Finias groeit merkbaar sneller dan mijn andere Saantjes en ziet er ook al volwassener uit. Hij ligt goed in de groep en is nog erg speels.

Finias is uitgegroeid tot de grootste man in mijn groep (640g). Ondanks dat is het een tamme goedzak die met iedereen vriendjes wil zijn, mens of rat. Hij ligt goed in de groep en is gek op de nieuwe rittens. Geen gezondheidsproblemen, enkel de verstopte traanbuis.

Saantje’s Farhani
Mink bont gespot

27/05/2014 Ingeslapen: Symptomen van hersen- beschadiging of tumor. Had mammatumor, blaasontsteking en een gezwelletje op bovenste ooglid.
Werd 2 jaar, 3 maand en 22 dagen

Foto album

                                                                           

 photo 532793_10151544879212270_876066743_n.jpg