Nestplanning Dilemma

Saantje's G-nest: Shita’s Dilemma x Pintor’s Crius

Moeder: Shita’s Dilemma
Ouders: Saantje's Areli x Rapalje's Jimbo
Geboortedatum: 15 augustus 2011
Uiterlijk: Zwart berken rex gewoonoor (dumbo drager)

Dilemma


Over Dilemma:
Over Dilemma kunnen we een ding al zeker en vast zeggen > stuiterbal ! Als je niet snel genoeg kijkt doorheen de kooi is ze bijna niet te volgen, soms loopt ze zelfs zo snel in het loopwiel dat ze zichzelf eruit loopt, best grappig om te zien en zeker als ze gewoon dan even rondspringt en weer het wiel in snelt om weer als een gek erin te lopen. Verder is ze heel sociaal, ze ligt goed in de groep maar trekt vaker naar de jonge meiden in de groep. Ook is ze best wel aandachtsgeil, ze loopt vaak heen en weer langs het deurtje of klimt er geregeld op het deurtje naar je toe om dan verder te lopen om mijn schouder of liever zelfs mijn hoofd. Dilemma is heel erg mooi gebouwd, erg vrouwelijk zonder te smal te zijn, ze is mooi in proportie. Haar rexvachtje is nog aan het rui’en en momenteel is ze eerder weavy dan goed rex, ik ben benieuwd hoe ze er na de rui gaat uit zien qua vacht.Vader: Pintor’s Crius
Ouders: Pintor’s Lou Lou x Rowan
Geboortedatum: 10 maart 2010
Uiterlijk: Russisch blauw effen dumbo

Crius


Over Crius:
Crius is een heerlijk ventje, iedereen die hem kent is gewoon weg van hem zelfs mensen die “het niet zo voor ratten hebben” krijgen uiteindelijk toch een boontje voor hem. Vroeger was hij samen met Diesel het enige ventje aan de deur, nu met de nieuwe garde staat hij nog steeds steevast naast Balou en Donder bij het deurtje voor aandacht te krijgen. Een lekker ‘kroel’ op zijn kopje waardeert hij zeker wel, in de hand voelt hij stevig aan maar toch relaxt. Momenteel is hij alfa van de groep, Diesel heeft zijn positie afgestaan toen hij achterhandverlamming ontwikkelde en zonder problemen of geruzie is de alfarol gewoon over genomen door Crius. Ondanks dat hij zelf al anderhalf was voor ik er 3 jonge ventjes bij introduceerde gaf hij geen enkel probleem.
Crius ziet er goed uit, hij is mooi gebouwd zonder al te fors te zijn voor een man, hij is nog mooi effen van kleur voor zijn leeftijd en heeft nog niets qua gezondheidsproblemen gehad.


Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die toch heel relaxt en knuffelbaar zijn zoals de ouders.

Verwacht: Zwart, russisch blauw, eventueel kans op amerikaans blauw. Zowel gladhaar als rex vachtjes en gewoon als dumbo oortjes.
Tekeningen in effen, berken en een kleine kans op husky.


 

Dekking 19/01/2012
Startgewicht: 275 gram

Bevallen 9/02/2012
Eindgewicht: 385 gram

 

Dilemma beviel op de late avond, de eerste 3 kwamen vlot maar zonder problemen maar daarna kwamen ze letterlijk té snel aangerolt. Het ene ritten was er net uit, ze nam het op en begon te likken als de moederkoek en het volgende er ook al uit kwam en dit steeds op nieuw. De rittens die nog niet gewassen werden vlak na de geboorte werden een beetje blauw, ik nam ze eruit en heb ze zelf schoon gewreven en terug gelegd. Ze begon na de bevalling ook meteen der nestje bij elkaar te maken en te voeden, alles prima. Ze beviel uiteindelijk van 11 rittens waarvan eentje daags erna dood was. 3 dames zijn rex waarvan twee dumbo zijn en een gewoonoor, 3 dames zijn gladhaar en gewoonoor. 2 ventjes zijn rex waarvan een dumbo en de andere gewoonoor, de andere 2 ventjes zijn gladhaar waarvan een dumbo en de andere gewoonoor.

Nest album


Stamboom van dit nest

Alle update's over de G'tjes

 

Saantje’s Gasha (Rattery Saantje)
Russisch Blauw Berken Rex Dumbo

Werd mama van H-nest

9/08/2014 Ingeslapen, abces achter oog.
Werd 2 jaar en 6 maanden.

Foto album                

 photo rattenfotos493.jpg
 Gasha is gewoon fantastisch, alles wat ik in een ratje zoek! Ze is vrij klein van gestalte maar neemt zoveel te meer plaats in mijn hart in,... Ze is actief, open, sociaal, super zachtaardig, stabiele meid die niet zomaar terug schrikt,... Ze bewees zich ook al een super mama, toen ze net bevallen was mocht ik meteen mijn vingers onder haar duwen om eens aan de rittens te voelen. Meteen werden mijn vingers net als de baby's mee gewassen en verzorgd, toen ik haar baby's nam voor de foto's liep ze gezellig mee op tafel en achteraf gaf ik haar elk ritten aan zodat ze deze weer in haar nestje kon stoppen waarna ze nog snel iets lekkers kwam halen eens ze allemaal weer verzameld waren.


Saantje’s Gabana
Russisch Blauw Effen

2/05/2012 wondje boven anus > hersteld
16/04/2014 Dood gevonden
Werd 2 jaar, 2 maand en 7 dagen

Foto album

                                                                        

 photo rattenfotos411.jpg
 Gabana, Gimli en Ghili waren samen naar een thuisje vertrokken maar helaas kwamen ze pas na 3 weken alweer terug wegens familiale omstandigheden. Gabana had toen een wondje aan haar anus wat ik dagelijks meerdere keren moest verzorgen, ze is daarom ook hier blijven wonen. Gabana is een stuk actiever dan haar zus Gasha, ze houd ook van aandacht en is eveneens een open en sociaal ratje. Af en toe schrikt ze wel eens maar hersteld al even snel, zij is liever vrij en houd niet van lang knuffelen in tegenstelling tot haar zusje.

 
Saantje’s Gwyana
Russisch Blauw Berken Rex

Foto album

                                                                       

Gwyana is enorm schattig en tevens het clowntje van de kooi, ze tovert vaak een lach op ons gezicht. Ook zij geniet enorm van menselijke aandacht en stelt een knuffel erg op prijs. Ze is een aanwinst voor de groep, is graag van de partij bij iedere gebeurtenis en houdt ervan de wereld buiten de kooi te ontdekken. Ze weet vaak de aandacht naar zich toe trekken wanneer ze door de woonkamer loopt en wanneer je haar graag bij je wil hoef je maar te roepen. Haar ‘pluizige’ poepje vraagt erom gekriebeld te worden, dat vindt ze helemaal geweldig. Gwyana gaat er vol tegenaan en sleurt iedereen mee in haar enthousiasme. Samen met haar slaafje(s) en vriendinnetjes kan zij de wereld aan! 
 
Gwyana is .... leuk! Ze is nog veel aanhankelijker geworden als voordien. Heeft echt absoluut dagelijks aandacht nodig. Wordt graag geknuffeld, geaaid. Doet haar uiterste best om daar ten volle van te genieten. Geeft vaak likjes als dank.

 

Saantje’s Geeny
Zwart Berken Rex Dumbo

30/05/2013 Schudt met hoofdje, niets concreets gevonden bij DA. Behandeling tegen geur, jeuk, mijt & schimmel gehad.
28/10/2013 Ingeslapen middenoorontsteking
Werd 1 jaar; 8 maand en 19 dagen

Foto album

Geeny kan hier als stoer ratje binnen. De intro was geen probleem, binnen 1 uur lag ze tussen de rest te slapen. Als ritten was ze een enorme stuiter maar ze kwam ook regelmatig knuffels halen en is erg tam. Toen ze begon te puberen werd het een dominate tante. Ze moest en zou baas zijn en toen de alfa overleed pakte ze die rol meteen over. De intro met 2 rittens liep hierdoor erg stroef. Alle ratjes wisten dat je alfa was maar je moest en zou het blijven bewijzen door ze op de rug te gooien. Nu doet ze dat ook nog als ze flapperig is. Verder is ze eens stuk rustiger geworden. Ze speelt nog wel volop maar het echte stuiteren is een stuk minder. Ze komt ook regelmatig knuffels halen en is erg goed in manicure, een echt likratje. Tot op heden is ze nog kern gezond al merken we wel dat als er geniest wordt Geeny de eerste is die begint. Maar meer dan een kleine verkoudheid (wat alle ratjes wel eens krijgen) heeft ze nog niet gehad. Het is een erg lief en aanhankelijk ratje tegenover mensen. Tegenover ratjes is ze ook lief maar ze zal wel duidelijk laten merken dat ze de baas is. Geeny heeft wel de vervelende gewoonte alles stuk te knagen. De gordijnen, de plant, de kabelbescherming, de deurstop en gisteren is ze aan de leren bank begonnen. Het zijn natuurlijk knaagdieren maar Geeny is de enige die dit doet of ooit gedaan heeft in deze mate. Maar goed ze blijft lief!

 

Saantje’s Gimli (Lola)
Bluepoint Siamees Effen

10/06/2012 mijt > behandeld

                                                                           

Gimli.jpg
Lola is nog steeds schuchterder, schrikt wat sneller, maar is wel dapperder als Sookie erbij is. Naar ons toe is ze intussen wel goed gewend, maar we weten dat we haar altijd eerst rustig moeten benaderen. Allebei houden ze van aandacht en mensen, maar je ziet goed het verschil tussen hun reacties op mensen die ze goed kennen (of ons) en vreemden of die niet vaak komen. Nu ze iets groter zijn, zijn ze wat luier en iets minder speels, maar ze zijn nog steeds erg grappig en zachtaardig.
Wat vooral erg opvalt, is dat ze heel anders met eten omgaan dan we ooit gezien hebben. Wij hebben het met hen ook weer iets anders aangepakt, omdat je van elk vorig ratje ook weer leert, maar ze zijn heel rustig met hun eten, geen ruzie, niet erop vliegen alsof ze nooit meer iets krijgen, als ze iets uit je hand nemen is dat rustig en voorzichtig (proberen we ze allemaal te leren, maar lukt toch niet altijd...). Ze gaan ook hun kommetje niet meteen leeghalen en alles verstoppen enzo, is wel fijn, veel rustiger allemaal. En zo zie je tenminste wat ze eten, omdat het niet overal verstopt zit. En ze zijn helemaal niet food-driven.
Ze vinden het superleuk als je een beetje grappig tegen hen spreekt, dan beginnen ze gek te doen en naar je toe te springen en dan schieten ze weer rond en komen ze weer terug, enfin, je kan je er wel iets bij voorstellen denk ik. Ben superblij dat ze erbij gekomen zijn.

 

Saantje’s Ghili (Sookie)
Sealpoint Siamees Effen

                                                                        

Gimli.jpg
Nu ze iets groter zijn, zijn ze wat luier en iets minder speels, maar ze zijn nog steeds erg grappig en zachtaardig.
Sookie is de meest extraverte, maar ze zijn beiden heel zacht en liefjes.
Wat vooral erg opvalt, is dat ze heel anders met eten omgaan dan we ooit gezien hebben. Wij hebben het met hen ook weer iets anders aangepakt, omdat je van elk vorig ratje ook weer leert, maar ze zijn heel rustig met hun eten, geen ruzie, niet erop vliegen alsof ze nooit meer iets krijgen, als ze iets uit je hand nemen is dat rustig en voorzichtig (proberen we ze allemaal te leren, maar lukt toch niet altijd...). Ze gaan ook hun kommetje niet meteen leeghalen en alles verstoppen enzo, is wel fijn, veel rustiger allemaal. En zo zie je tenminste wat ze eten, omdat het niet overal verstopt zit. En ze zijn helemaal niet food-driven.
Ze vinden het superleuk als je een beetje grappig tegen hen spreekt, dan beginnen ze gek te doen en naar je toe te springen en dan schieten ze weer rond en komen ze weer terug, enfin, je kan je er wel iets bij voorstellen denk ik. Ben superblij dat ze erbij gekomen zijn.Saantje’s Geronimo (Rattery Saantje)
Burmees Berken Rex Dumbo
Werd papa van het P-nest en het D-nest bij Rattery The Green Mile.
18 november 2012 herkend als officieel Therapiedier

3/04/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 1 maand en 24 dagen

Foto album                           

7/10/2012
Geronimo, een zachtaardig ventje dat steeds aan het deurtje staat te wachten tot het zijn beurt is om aandacht te krijgen. Hij komt tot op de rand of klimt een stukje op de deur om dichter bij je te kunnen komen, hij vindt het heerlijk om gemasseerd te worden tussen zijn schouderbladen, zijn achterhoofd en kan daar zalig van genieten. Ondanks hij redelijk jong is en toch wel speels is hij niet onbezonnen, zomaar ergens afspringen of echt de wilde toer opgaan is niets voor hem, liever kleine dartelhopjes door de kooi of achter je hand aan. Het woord puberen is hem totaal onbekend, zelfs als anderen wat ruig voorbij lopen of spelen dan gaat hij weg of draait hij zich om zodat hij zeker nergens zou bij betrokken raken.

 
Saantje’s Geryon
Zwart Mitted Rex

Foto album

                                                                           

 photo GeryonDFDSQ35564.jpg
Geryon was een erg actief en speels ritten. Momenteel zit hij in de puberteitsleeftijd, maar hier is niets van te merken. Hij is aandachtsgeil en nog steeds erg actief en speels. Geryon is ook een trage groeier met een jeugdig uiterlijk. Hij ligt goed in de groep.
 
Geryon blijft een klein kereltje (<500g). Hij is erg actief, speelt graag en wil veel aandacht krijgen. Heel af en toe is hij eens betrokken bij een ruzietje, de mannen kibbelen af en toe sinds de 3 oudsten gestorven zijn. Verder ligt hij goed in de groep.
Geen gezondheidsproblemen.

 

Saantje’s Gerard
Zwart Berken Dumbo

6/06/2014 Overleden
Werd 2 jaar, 3 maand en 27 dagen

Foto album

                                                                         

Gerard is iets minder sociaal, eenmaal je hem vast hebt laat hij zich mooi knuffelen maar hij komt minder vlug vanzelf naar mij toe hij komt af en toe wel es van zelf naar mij maar niet zoals Edward dus. Hij heeft ook vlugger schrik van dingen.


 

Saantje’s Ghaevin
Amerikaans blauw Effen

7/05/2013 Korstjes op de huid > oorzaak onbekend > AB kuur > Hersteld.
09/2013 Opnieuw hervallen, blijkt bacteriële infectie > behandeld
17/01/2014 Opnieuw hervallen
22/01/2014 Massa op de poot
12/02/2014 Dood gevonden
Werd 2 jaar en 3 dagen

Foto album                                                       

 photo 480743_4065123223068_130297279_n.jpg
Ghaevin is een heel lief ventje dat vroeger wat minder aanwezig was in de kooi. Hij was wat banger en uitgebreid knuffelen zat er niet in. Van de ene op de andere dag is hij ineens omgeslagen naar een aandachtsgeil ventje. Hij staat als een van de eersten aan de deur en komt zelf om een knuffel. Geen last gehad van puberen en met zijn gezondheid is alles in orde.