Nestplanning Loca

Saantje's J-nest: RCT Loca x Saantje’s Balou

Moeder: RCT Loca
Ouders: Hellstorm Muffin x Black Lupin Stardust
Geboortedatum: 20 mei 2012
Uiterlijk: Agouti bont met spot gewoonoorOver Loca:
Ze doet haar naam wel een beetje eer aan, een gekke meid is ze zeker! Ze loopt graag samen met andere in het loopwiel, vaak samen met Finesse. Loca is een importje uit Engeland en kwam als enige dame naar hier, de reis zelf had haar niet veel gedaan want eens thuis maakte ze meteen kennis met de jonge dames hier en het leek alsof ze hier altijd al thuis hoorde. Als je met de groep bezig bent probeert ze je vaak mee in de kooi te trekken of komt ze langs de kant op jou over gekropen om de omgeving te verkennen.
Vader: Saantje’s Balou
Ouders: Saantje’s Angel x Hakuna Matata Emmett
Geboortedatum: 8 juni 2011
Uiterlijk: Mink berken gewoonoor

BalouOver Balou:
Een schat van een rat, dat is wel het minste wat je van Balou kan zeggen. Hij staat meteen aan het deurtje om heerlijk lang te knuffelen, schootje hangen en daarbij te knarsen en ploppen. Heel relaxt, puberen kent hij ook niet, speelt graag met het baasje. Absoluut niet schrikkerig en kan zich makkelijk in allerlei situaties aanpassen. Hij is in mei 2012 erkend als officieel Therapierdier.


Verwachtingen
Ik verwacht nieuwsgierige, open, vrolijke, mensgerichte, stuiterballen, die wel de clowntjes van de kooi kunnen worden! Uiteraard wel heel lief en knuffelbaar zoals de ouders.

Verwacht: Zwart, mink, agouti kleine kans op russisch blauw allen met gladde vachtjes en gewone oortjes
Tekeningen in (vari)berken, bont en capped met kans op spotjes en bles.


Dekking 5/11/2012
Startgewicht: 340 gram

Bevallen 28/11/2012
Eindgewicht: 403 gram

 

Loca leek de eerste twee weken niet drachtig te zijn en had me al voorzien dat ze opnieuw flapperig zou worden maar niets is minder waar, de laatste week kwam ze dan toch bij en kreeg ze een mooi rond buikje! Loca beviel op 28ste van 8 rittens, 4 dames en 4 ventjes.

 


Nest album


Stamboom van dit nest

Alle update's over de J'tjes

 

Saantje’s Junkie (Rattery Saantje)
Russisch Blauw Agouti bont met spot

Foto album

                                                                        

 photo rattenfotos384.jpg
Junkie is een opvallend ratje in de groep, ze staat erg vaak ook aan de deur te springen. Wat me enerzijds wel opvalt is dat ze haar mensen uitkiest, van de ene persoon kan ze niet genoeg krijgen terwijl ze bij de andere niet komt kijken. Ze is speels en onderzoekend, zonder hyper te zijn.
 
 6 okt. 2013 Ratevent:
Beste russisch blauw agouti: 1e plaats
Beste bont: 1e plaats
 


Saantje’s Jotha
Agouti bont met spot

Foto album

                                                                  

Jotha had het even moeilijk met de verhuis naar de kooi met de al wat oudere Finkel. In haar jonge enthousiasme was ze constant supersuper actief en sociaal in het bijzijn van Finkel. Ze viel Finkel constant lastig en probeerde haar zelfs vaak te "beklimmen". Finkel was hier niet mee opgezet en wou vooral gerust gelaten worden en er kwam dus heel vaak ruzie van. Na enige weken "training" was dit probleem echter van de baan en ze leven nu heel rustig samen. Jotha is (misschien door haar leeftijd) ook echt wel de ontdekker van de twee: altijd ergens rond aan het huppelen en zelden op zoek naar affectie bij de mensen.

 
Saantje’s Jolie
Russisch Blauw variberken

Foto album

                                                                    

Jolie is een rustig ratje. Kan gemakkelijk in de hand gehouden worden maar als ze er genoeg van heeft laat ze het tonen door eens te knarsen/piepen. Ze is sociaal maar schrikt wel vlug.


 

Saantje’s Jade
Mink bont met spot

8/04/2014 tumor verwijderd                  

Foto album
Filmke

 photo rittes098.jpg

Jade is meer een clowntje. Ze speelt heel graag met ons en kan er geen genoeg van krijgen.Ze is ook heel nieuwsgierig en gaat graag op ontdekkingstocht. Jade kan je moeilijk in de hand houden, ze is heel wat wilder dan Jolie. Ze is ook een beetje de baas van de kooi. Jolie is meer onderdanig.
Saantje’s Joker (Rattery Saantje)
Agouti variberken met bles

Foto album

                                                                         

 photo rattenfotos090.jpg
 
6 okt. 2013 Ratevent:
Prijs: Kidnapped by Ellie
 

 
Saantje’s Jabari (Rattery Saantje)
Russisch Blauw variberken

Foto album

                                                                           

 photo rattenfotos058.jpg


 

Saantje’s Julien (Rattery The Green Mile)
Zwart mitted

Foto album

                               

 photo julienDDFS457G.jpg
Julien is echt een fijn beestje om bij ons te hebben. Hij ligt heel goed in de groep, is zo'n allemansvriendje. Als hij dan toch een vriendje moet kiezen zal het Rudolf zijn, de alpha van de groep. Hij eet graag, veel en meestal zie ik hem 's middags middenin de pot zitten (haha: al het eten voor mij alleen!!!) Hij is ook graag in de weer met kranten. Als het hok open gaat komt hij altijd wel eens piepen met zijn lieve kraaloogjes. Een streeltje, wat spelen, een knuffel,...hij waardeert het allemaal! In zijn hok een grote lieve held, uit zijn hok afwachtend en verlegen. 

 

Saantje’s Jesse
Agouti berken met spot

Foto album

                                                                         

 photo rittes072.jpg