De Rattery


Al jaren was ik gek van ratjes maar ik dacht dat ik mijn moeder nooit zou kunnen overtuigen voor het houden ervan. Op een gegeven moment via mijn vriend kwamen dan toch de eerste ratjes in mijn leven, Diesel (de mijne) en Rama (die later ook bij mij bleef wonen). Goede week daarna kreeg Diesel een vriendje Deslin genaamd en ook Rama kreeg een vriendinnetje genaamd Osiris. Eerst heb ik ze nog bij mijn vriend thuis gehouden maar enkele maanden later zijn ze naar mij thuis verhuisd en als maar meer werd ik betoverd door deze fantastische diertjes.

Naar mate de tijd vorderde wou ik zoveel mogelijk weten en werd ik lid van diverse forums, las toen zo goed als elk topic door en kocht enkele boeken aan. Hier en daar nam ik er wel een opvangertje bij en werd ik lid van de vereniging Rat’n Roll en ging mee naar beurzen en leerde ook steeds meer rattenmensen kennen waarmee het goed klikt.

Enkele van die rattenmensen hadden een eigen rattery en het werd al snel duidelijk dat ik compleet achter hun beweegredenen van hun fok stond, sterker nog ik wil zelf actief deelnemen aan het verbeteren van onze tamme rat zodat ze stabieler worden, langer en gezonder met zo min mogelijk problemen mogen leven. De juiste informatie aanbieden aan waar nodig als ook ondersteunen van de baasjes in het correct houden en verzorgen van hun (toekomstige) lievelingen.

Dankzij Rattery Keli kon ik mijn eigen rattery opstarten.
Ik kreeg een fokritten van haar genaamd Keli’s Inca, zij werd mama van mijn eerste nestje mijn A'nest en dit was meteen de start van de rattery. Dank u wel Lindsy voor deze mooie kans!

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.